El CH Palafrugell jugarà la semifinal de la Lliga Catalana Plata

Escrit per el 2 d'Octubre de 2023

• Els partits de la semifinal seran aquest dissabte a la tarda a Sant Jordi Desvalls.

El Club Hoquei Palafrugell s’ha classificat per la semifinal de la Lliga Catalana Plata. El primer equip masculí ha guanyat els tres partits de la primera fase. Divendres va imposar-se 4-6 a la pista del Solideo PHC Sant Cugat. Els palafrugellencs van anar per davant del marcador des de l’inici del partit.

A la primera meitat, van marcar Felipe Castro (8′), Marc Figa (12′) i Álvaro Osorio (23′) i van arribar amb un 0-3. A la represa, Jofre Vila (34′) i Marc Figa (35′) van ampliar l’avantatge, però Pau Gilabert del conjunt santcugatenc va marcar el 2-5 quan faltaven 14 minuts per acabar el partit. Dos minuts més tard, Álvaro Osorio marcava el 2-6. La diferència es va escurçar en els últims set minuts, ja que Pau Gilabert (43′) i Arnau Añols (44′) del conjunt local van marcar dos gols. Tot i això, els palafrugellencs van guanyar per 4-6.

L’entrenador, Cesc Linares, explica que va ser “un partit més difícil del que esperaven”. Comenta que van tenir una primera part amb una bona defensa, però la cosa va canviar després del descans.

El dissabte, 7 d’octubre a les 20 hores jugarà la semifinal contra el CP Vilafranca. Abans, es disputarà el partit entre el Patí Vic i el CP Taradell. Els dos partits de la semifinal seran al pavelló de Sant Jordi Desvalls, a la comarca del Gironès. Els quatre conjunts que han arribat a les semifinals han guanyat tots els partits de la fase de grups.

Per altra banda, el primer equip femení va perdre el derbi gironí a la pista del Girona CH. Les locals van imposar-se per 3-1. Va costar que arribessin els primers gols. La gironina Anna Gràcia va marcar l’1-0 quan faltaven dos minuts per acabar el primer temps i Ester Anglas quan faltaven només cinc segons. D’aquesta manera, van arribar al descans amb el 2-0. Estel Forns del CH Palafrugell va escurçar la distància (36′), però no va ser suficient perquè Mireia Arranz del Girona CH va sentenciar el duel per 3-1 a quatre minuts del final. L’entrenador, Òscar Pastor, explica que hi va haver neguit i imprecisions.

El primer equip femení és desè amb 3 punts. El diumenge, 8 d’octubre a les 17.15 hores tindrà el segon desplaçament consecutiu. Jugarà a la pista del CP Vilanova. Els rivals del pròxim cap de setmana van empatar a 3 a casa amb l’Orkla – CHP Bigues i Riells i són setens amb 7 punts.

Per altra banda, l’equip femení de Segona Catalana ha perdut 2-5 aquest cap de setmana amb l’HC Palau Plegamans. Òscar Pastor explica que els primers minuts “són per oblidar”, però que la resta del partit es va jugar bé, tot i la derrota.

El diumenge, 8 d’octubre a les 13.15 hores jugarà a la pista del CHP Sant Feliu A, un rival que hi arribarà després d’una jornada de descans. El CH Palafrugell és novè sense haver sumat cap puntuació.

L’equip masculí de Primera Catalana ha perdut 6-3 amb el GEiEG aquest diumenge. L’entrenador, Josep Codina, explica que perdre a la pista del GEiEG “pot entrar dins de la normalitat”, però “no de la manera en com es va perdre”.

Afegeix que “tothom va fer la guerra pel seu compte” i que hauran de millorar la defensa i la mentalitat.

El diumenge, 8 d’octubre a les 19 hores, tancarà la quarta jornada a la pista de l’HC Palau Plegamans, un equip que aquest cap de setmana s’ha imposat 7-5 al Mollet HC. El CH Palafrugell és 15è amb 1 punt.

L’equip masculí de la Segona Catalana ha perdut 9-3 amb el CH Mataró aquest diumenge. L’entrenador, Eloi Puigalràs, explica que “no van entrar amb la intensitat que tocava” i que els rivals van marcar molts gols en poca estona.

El diumenge, 8 d’octubre a les 17.30 hores jugarà un nou desplaçament. S’enfrontarà al CH Olot, un equip que hi arribarà després de guanyar 4-3 el cap de setmana passat. El CH Palafrugell és tretzè sense haver sumat cap punt, de moment.