Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Carroussel Costa Brava suspès per segon any consecutiu

Escrit per el 29 de Gener de 2021

  • Per segon any consecutiu, la Covid-19 serà la culpable que no es pugui celebrar el Carroussel Costa Brava.
  • Cal destacar que les Festes de Primavera són possiblement una de les festivitats més arrelades i de major tradició de Palafrugell.
  • El passat mes de desembre la Generalitat va declarar el Carroussel Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional.

Per segon any consecutiu, la Covid-19 serà la culpable que no es pugui celebrar el Carroussel Costa Brava, el qual hauria de tenir lloc el 23 de maig. La situació actual d’incertesa ha portat a suspendre aquest característic esdeveniment palafrugellenc.

El Carroussel Costa Brava, o Carnaval de Carnavals, és un important referent identitari per a Palafrugell, i el seu entorn territorial. En la seva darrera edició, l’any 2019, unes 30.000 persones van seguir la desfilada a peu de carrer.

Malgrat aquesta situació, l’Ajuntament, conjuntament amb l’Associació de Colles de Festes de Primavera i Els Trompats, estan treballant des de fa mesos en fer unes Festes de Primavera engrescadores i sorprenents adaptades a totes les mesures de seguretat sanitària.

Tot i suspendre el carroussel, les Festes de Primavera no s’aturen

Les restriccions de la Covid-19 han provocat que les feines que realitzen les diferents colles i els carrossaires es vegin afectades notablement. Es necessiten mesos per a realitzar els preparatius i enguany ha estat impossible. Així ens ho explica des de l’Associació de Colles de Festes de Primavera, el seu president Marc Casanovas.

Al llarg de la setmana, en Gerard Prohias, tècnic de cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, va visitar Ràdio Palafrugell per parlar-nos sobre l’alternativa al Carrousel; una gran exposició sobre el Carnaval dels Carnavals, declarat Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Segons l’Associació,la preparació, organització i construcció d’una carrossa comporta com a mínim 6 mesos de feina i sempre l’agrupació d’un nombre elevat de persones. Les restriccions per la Covid-19 ens impossibiliten fer tota aquesta feina i, en conseqüència, no podem participar en un hipotètic carroussel. Tristos però convençuts de la decisió, esperem que l’any 2022, any del 60è aniversari, celebrem el millor carroussel que ha vist Palafrugell”.

D’altra banda, en Gerard Prohias ens avança que, des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, estan treballant en altres esdeveniments futurs a la vila com, per exemple, la Festa Major.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).