Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Baix Empordà reconeix a les empreses i serveis que promouen un turisme inclusiu

Escrit per el 12 de Juny de 2022

  • L’acte s’inclou dins del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, impulsat pel Consell Comarcal, i també s’ha presentat una nova publicació que recull 31 propostes de turisme inclusiu que ofereix la comarca.

Aquest passat dimarts el Parc dels Estanys de Platja d’Aro va acollir el lliurament dels distintius del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, experiència pionera a Catalunya. Per segona vegada s’han premiat empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu, 6 empreses i recursos més respecte a l’any passat, i s’ha presentat una nova edició de la publicació: Turisme per a tothom al Baix Empordà.

La publicació recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han participat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i que han superat la visita de validació de l’accessibilitat de la seva empresa o servei turístic per una empresa especialitzada en accessibilitat turística. La publicació aglutina 31 propostes diverses de turisme inclusiu: 1 càmping, 6 hotels, 5 museus, 8 oficines de turisme, 3 platges, 3 centres històrics, 2 itineraris, 1 casa de turisme rural, 1 bar i 1 empresa d’activitats d’oci.

La publicació, editada en català, castellà, anglès i francès, es distribuirà a través de les oficines de turisme i els ajuntaments de la comarca, i també estarà disponible a les empreses i serveis participants a la publicació. La publicació també està disponible digitalment a la pàgina web www.visitemporda.com i per a persones invidents.

Diplomes de reconeixement

Un cop presentada la segona edició de la publicació, s’ha fet entrega d’un diploma de reconeixement a cada empresa i/o servei turístic i un adhesiu referent al tipus de discapacitat al que hagin adaptat la seva oferta. Hi ha distintius que corresponen a la discapacitat visual, auditiva, usuaris de cadira de rodes, mobilitat reduïda i necessitats especials per a famílies. Així ho manifestava el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé

Dilmé també va destacar “la importància d’aquest acte en una comarca turística que fa una aposta ferma per la qualitat i per una oferta turística a l’abast de tothom

Els destinataris d’aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, com són oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).