Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Baix Empordà lamenta la proposta d’absorció llançada per l’entitat turística de l’Alt Empordà i la considera un error

Escrit per el 17 de Gener de 2022

  • El Consell Comarcal ja va expressar en el seu moment el desacord amb la proposta i recorda que a la comarca la coordinació turística funciona a través de la Comissió Turística del Baix Empordà.

El Consell Comarcal del Baix Empordà lamenta i rebutja la proposta de l’entitat Empordà Turisme exposada en els mitjans de comunicació sobre la seva voluntat d’estendre’s a la comarca baix-empordanesa.

El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé, explica que ja es disposa de la Comissió Turística del Baix Empordà que gestiona el turisme, basada en tres branques amb la representació dels diferents sectors: la comissió política que està formada pels ajuntaments, la branca tècnica amb els tècnics de turisme de la comarca i els agents privats que inclouen les entitats i associacions d’àmbit privat.

Dilmé lamenta que hagin hagut de conèixer la voluntat a través dels mitjans de comunicació. Explica que fa temps que ja s’havia parlat sobre les sinergies entre comarques, però defensa que els models de gestió turístics són diferents a cada lloc. Detalla que encara queda molt camí per recórrer i molta feina a fer, per no precipitar-se i acabar malament. Remarca que fa poc que les dues comarques han començat a col·laborar.

No hi ha un model de gestió turística millor que l’altre

El conseller afegeix que no hi ha un model de gestió turística millor que l’altre i que, si en un futur es vol treballar conjuntament, potser caldrà plantejar-ne un tercer.

“Les coses les han fet com si s’estigués plantejant una absorció, no una col·laboració, ja que no hi ha hagut diàleg previ i s’ha optat pels fets consumats. Potser estem equivocats, però és la impressió que ens dona a nosaltres. I és un error greu, més encara havent-hi ajuntaments de l’Alt Empordà que formen part d’aquest ens turístic. El que ens calen són institucions i col·lectius que vulguin treballar conjuntament amb nosaltres per l’Empordà i la seva gent, sempre des de la confiança mútua i la lleialtat institucional, sense imposicions de cap tipus.”

Xavier Dilmé, conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà

La marca ‘Empordà’ registrada pels dos consells comarcals

A més, Xavier Dilmé recorda que la marca ‘Empordà’ està registrada pels dos consells comarcals i que des del Baix Empordà hi ha la voluntat de seguir treballant conjuntament. Remarca que en els darrers dos anys s’ha apostat per a la difusió conjunta com a destí i que ha estat aprofitós per a tothom.

Afegeix que des dels dos consells s’ha difós la marca, plantejat les campanyes de promoció i la tramitat el seu reglament d’ús. Explica que cal comptar amb els altres actors del territori, no obstant això, el lideratge s’ha de fer en l’àmbit comarcal.

“Alt Empordà Turisme s’ha precipitat anunciant als mitjans una proposta amb què ells ja sabien que no hi estàvem d’acord, així no es fan les coses entre socis que hauríem de treballar lleialment”.

Xavier Dilmé, conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà

Dilmé considera que ara no és el moment de decidir si cal fusionar-se o és millor l’absorció, sinó que cal avançar per a treballar conjuntament. Remarca que les campanyes han funcionat molt bé i que des del Baix Empordà es vol seguir amb el mateix camí.

“No sé què dirien des de l’Alt Empordà si des del Baix haguéssim decidit obrir la nostra comissió turística als ajuntaments i privats de l’Alt i se n’haguessin assabentat per la premsa… A banda que, ja posats a dir, enlloc està escrit que el seu model de coordinació turística comarcal sigui millor que el nostre o que sigui el seu el que hàgim de compartir les dues comarques, en tot cas n’hauríem de parlar abans, no?”

Xavier Dilmé, conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà

El conseller remarca que actualment, com a exemple de col·laboració, ja s’està treballant amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà sobre com poder desenvolupar jurídicament el desplegament de la marca.

“Empordà Turisme són lliures d’estendre’s al Baix Empordà”

Xavier Dilmé remarca que si Empordà Turisme vol estendre’s a la comarca del Baix Empordà hi tenen tot el dret i no es pot impedir. No obstant això, explica que des del Consell Comarcal seguiran utilitzant el model de gestió actual perquè funciona correctament.

Per acabar, Dilmé ha remarcat en diverses ocasions que aquest fet no afectarà en la relació de les dues comarques i que seguiran treballant plegats. A més, afegeix que les diferències han de permetre per reforçar els posicionaments i poder treballar millor.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).