Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘El amor en su lugar’ al Teatre Municipal de Palafrugell

Escrit per el 15 de Gener de 2022

  • La pel·lícula està nominada als premis Goya.
  • Aquest cap de setmana es projectaran cinc sessions al Teatre Municipal.
  • La narrativa es basa en fets reals i succeeix en temps real.

Aquest cap de setmana la pel·lícula El amor en su lugar arriba al Teatre Municipal de Palafrugell. El film de 103 minuts de durada està dirigit pel director gallec Rodrigo Cortés i té com a escenari principal la capital polonesa, Varsòvia, durant el gener de l’any 1942.

Llavors, 400.000 jueus es trobaven confinats pels nazis des de feia més d’un any en un gueto. Tot i la situació adversa, un grup d’actors decideix interpretar una comèdia musical en el Teatre Fèmina. La iniciativa permetrà als espectadors poder evadir-se de la situació i passar una bona estona. Malgrat això, el musical també serà una oportunitat per a poder-se escapar. Ens ho explica Àlex Cebollero del Cine Club Garbí.

A més, Cebollero remarca que tot i que el context històric és advers, la narrativa ofereix un to lleuger dins del drama de la situació. A més, cal destacar que la pel·lícula es basa en fets reals i succeeix en temps real.

Com a curiositats, tot i que la ficció se situa a Polònia, la majoria d’escenes han estat enregistrades a Catalunya. Tanmateix, una altra curiositat és que el text de l’obra musical que es representa s’inspira en una obra real, però la música ha estat composta expressament per l’audiovisual.

Rodrigo Cortés, el director

El director de la pel·lícula, Rodrigo Cortés, té una llarga trajectòria cinematogràfica com a director, guionista o actor. Una de les diverses pel·lícules que ha dirigit és Buried (2010), que serveix com a exemple del seu domini dels gèneres del suspens i el terror. A més, ha treballat en diverses produccions internacionals, entre elles als Estats Units i al Canadà.

El repartiment

Pel que fa al repartiment, cal apuntar que és força desconegut, ja que no hi ha actrius ni actors espanyols. Els principals protagonistes són Clara Rugaard, Ferdia Walsh-Peelo, Magnus Krepper i Freya Parks, entre d’altres.

Per acabar, recordar que aquest cap de setmana es projectarà cinc cops al Teatre Municipal de Palafrugell. El dissabte hi haurà tres sessions, a les 17, 19 i 21 hores; i el diumenge dues més, a les 17 i 19 hores.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).