Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El 28è Míting d’Atletisme ajornat fins el 2021

Escrit per a 9 d'Abril de 2020

  • La prova s’havia de disputar el 23 de maig i queda suspès fins la primavera del 2021, sense data concreta.

La situació que s’està patint a nivell mundial pel coronavirus també ha provocat que el 28è Míting Intenacional d’Atlestims s’hagi ajornat fins el 2021. Així ho ha decidit l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Palafrugell. La prova s’havia de realitzar el proper 23 de maig de 2020 a l’Estadi Municipal Josep Pla i Arbonès.

La 28a edició del Míting s’emplaça a la primavera del 2021, sense data encara concreta. La decisió s’ha hagut de prendre davant la incertesa provocada per la COVID-19 i la seva afectació a nivell global. En aquest sentit, gran part de les proves previstes enguany al Circuit Europe Athletisme Promotion s’estan ajornant per l’any vinent. No obstant això, n’hi ha algunes que s’estan intentant encabir dins el calendari d’aquest anys. No serà, però, el cas de Palafrugell que veu com el 28è Míting d’Atletimse queda ajornat.

Segona vegada que s’ha d’ajornar el Míting

Aquesta competició es va fer a Palafrugell per primer cop l’any 1992. Des d’aleshores s’ha disputat cada any, excepte el 2011, a causa de la crisi econòmica. En aquest sentit, en aquell moment, es va témer per la continuïtat de la prova. De fet, des del 2011 es va limitar el pressupost de la competició en les edicions posteriors.

Més de 6.000 atletes de 101 països de tots els continents han estat representats en les 27 edicions que s’ha realitzat, establint 7 rècords nacionals de 5 països de 3 continents. Aquesta prova s’ha mantingut fidel en totes les edicions al circuit EAP, del que figura a la comissió interna de control juntament amb els tres membres fundadors.

Al llarg de les seves edicions, el Míting de Palafrugell s’ha convertit en bressol de campions i campiones. Entre els participants consten un bon reguitzell d’atletes que posteriorment han assolit l’elit internacional. És el cas de Ruth Beitia, campiona olímpica a Rio de Janeiro 2016 i considerada la millor atleta espanyola de tots els temps; Adel Mechaal, que va participar en el Míting en la categoria infantil; o Esther Guerrero, actualment la millor migfondista estatal.

A més, entre els estrangers, en destaca la participació d’Habiba Ghribi, atleta de Tunísia campiona del Món a Daegu el 2011 i campiona olímpica a Londres 2012, va competir al Míting el 2005 en la prova de 3000 metres obstacles. Dave Green (GBR), campió del Món dels 400 m tanques al 2011; Nouria Merah (ALG), campiona olímpica de 1500 m el 2000; Erki Nool (EST), campió olímpic també a Sydney en decatló; i Niurka Montalvo, campiona del Món a Sevilla 1999 en salt de llargada, en són altres exemples.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *