Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El 25% dels morts de boies hauran de ser ecològics

Escrit per el 24 de Març de 2023

  • La Generalitat obliga a instal·lar mots ecològics a tot el litoral de Palafrugell en tres anys, començant per un de cada quatre abans d’aquest estiu
  • Josep Piferrer assegura que estan “calculant el percentatge de boies ecològiques que caldrà posar a cada tram de costa”

Un de cada quatre morts de boies a les platges de Calella de Palafrugell, Tamariu i Llafranc hauran de ser ecològics. Així ho ha determinat la Generalitat en una reunió mantinguda amb els responsables de l’Ajuntament. El consistori està calculant en aquests moments quin percentatge caldrà canviar a cadascun dels nuclis per arribar al 25% total. Però segons assegura Josep Piferrer a Ràdio Palafrugell, “tots els operadors s’hi hauran de comprometre”.

La Generalitat obligarà a canviar tots els morts de formigó en tres anys. Piferrer explica que l’Ajuntament els va expressar “la dificultat de posar-les totes en un any, i per això vam arribar a l’acord de fer-ho en tres anys”. Ho explica en una entrevista a l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell.

Un cop fet el càlcul per part del departament tècnic de l’Ajuntament, els operadors hauran d’instal·lar boies ecològiques allà on quedi determinat. Si no es fa així, aquella boia no es podrà utilitzar.

Segons Piferrer, “els morts l’any passat ja havien de ser ecològics, i nosaltres i la Generalitat vam veure que no s’havia fet”.

Piferrer insisteix que es tracta d’una decisió de la Generalitat, i que l’Ajuntament només fa d’intermediari.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint