Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El 2022 ha estat de rècord en la temperatura i la falta de precipitació

Escrit per el 27 de Desembre de 2022

  • Acabarem l’any amb temperatures altes i sense possibilitat de precipitacions.

La darrera setmana de l’any estarà marcada per la continuïtat meteorològica dels darrers dies. Seguirà la presència d’un anticicló i la temperatura més alta del que pertocaria, però amb contrast entre la temperatura de la nit amb la del centre del dia. Josep Pascual, de l’observatori de l’Estartit, destaca que aquesta calma genera situacions d’inversió tèrmica amb la possibilitat de boires en zones baixes.

Les darreres jornades de l’any estaran marcades pel predomini del sol amb teranyines de núvols alts, especialment a partir de dijous. El vent bufarà de garbí i serà feble.

Palafrugell (27/12/2022)
Palafrugell. Fotografia: Miquel Galceran

Pel que fa a la temperatura del mar, s’ha anat normalitzant. Malgrat això, continua sent un grau més alt que la mitjana.

Pascual destaca que aquest 2022 s’ha registrat la temperatura del mar més alta des dels anys 60, que és quan va començar a mesurar-la. A part, també ha estat dels anys més càlids i escassos de pluja.

Per acabar, també remarca que des de l’any 2020 tampoc hi ha hagut episodis de tramuntana i que això ha fet que hi hagi menys evaporació. Per tant, tot i no ploure, hi ha hagut humitat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).