Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Dos fronts provinents de l’atlàntic condicionaran el temps aquesta setmana

Escrit per a 14 de Desembre de 2020

  • Al llarg de la setmana, ens espera una situació amb vents predominants de ponent.
  • L’arribada de dos fronts de l’atlàntic, provocaran núvols baixos, temperatures suaus i algun possible plugim.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Un dilluns més, Ràdio Palafrugell estableix contacte amb l’Observatori de l’Estartit, per conèixer la previsió del temps d’aquesta setmana de la mà de Josep Pascual.

En primer lloc, Pascual ens recorda la previsió del cap de setmana passat. Al llarg de dissabte a la tarda, la tramuntana va fer presència per donar pas a un diumenge tranquil.

Convé recordar que, en aquesta temporada d’hivern, els dies són més curts. Per tant, es tradueix com menys hores de sol, comportant un sol baix i núvols més visibles. L’efecte és que “amb menys núvols, tapes més”.

Setmana del 14 al 18 de desembre

El punt següent és la previsió d’aquesta setmana entrant. Al llarg de la setmana, ens espera una situació amb vents predominants de ponent.

Pel que fa a les temperatures, arribaran dos fronts des de l’Atlàntic. Amb cert recorregut, provocant així temperatures més suaus que dies anteriors. Dimarts, es pot esperar alguna pluja i vents de garbí a la tarda.

El segon front, el qual arribarà entre dijous a la tarda i divendres, s’entretindrà més a les nostres costes. La seva arribada comportarà més núvols i més possibilitat de plugims. Tal com ens avança en Josep Pascual, descartant pluges fortes.

Tot i que aquesta temporada d’hivern no són habituals els aires secs, i tenim humitat, les pluges són beneficioses pel conreu. Tal com en Josep ens avança, els plugims també són beneficiosos per regular els nivells d’humitat.

Per últim, però no menys important, Pascual ens recorda que la temperatura del mar actual és de 15 graus. La qual qualifica de “temperatura normal per la temporada”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *