Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘Dones emprenedores’ a la Biblioteca de Palafrugell

Escrit per el 9 de Febrer de 2022

  • El llibre format per dos volums recuperen les vivències de dones que van emprendre entre els anys 1856 i 1914.
  • L’acte tindrà lloc a la Biblioteca de Palafrugell el 10 de febrer a les 6 de la tarda.

La Biblioteca de Palafrugell organitza una taula rodona i un col·loqui sobre els volums de Dones emprenedores de Palafrugell aquest dijous a les 18 hores. L’activitat tindrà lloc a la Sala Polivalent i tindrà la participació de l’autora, Rosa Maria Masana Ribas, i també, de Paqui Téllez de l’Arxiu Municipal i amb la introducció del director de la Biblioteca, Joan Soler.

Els llibres recuperen l’esforç que van emprendre unes 500 dones entre els anys 1856 i 1914 per a treballar. La data inicial de 1856 és quan es localitza el primer registre d’una palafrugellenca que va pagar per a poder exercir.

L’autora, Rosa Maria Masana, va conèixer-ne els noms de les dones quan estava treballant en un llibre, amb l’Associació del Suport a la Dona, i en nombrosos articles dedicats a les llevadores.

Dones emprenedores està format per dos volums, el primer autoeditat i el segon, amb una edició més reduïda. No obstant això, afegeix que també es poden consultar a través d’Internet i en format d’audioguia.

Els i les assistents a l’acte podran conèixer les històries de moltes dones palafrugellenques que haurien passat desapercebudes sense aquesta investigació. A més, cal apuntar que es van dedicar en diversos sectors, entre ells, el surer.

Com a curiositat, Masana explica que el llibre ha tingut bona acceptació entre alguns familiars de les protagonistes i que li han permès conèixer moltes anècdotes.

Per acabar, recordar que les places són limitades i que cal inscripció prèvia a la Biblioteca o al telèfon 972 30 48 09.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).