Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘Dones de Mercat’ el reportatge de Joaquima Beleña

Escrit per el 7 de Maig de 2021

  • Conversem amb la Joaquima Beleña, carnissera al Mercat de Palamós i directora del reportatge Dones de Mercat.
  • Un reportatge que neix de la intenció de visibilitzar de nou dels col·lectius que va ser considerat essencial durant la pandèmia.

Des de Palamós, ens va arribar la informació de la creació del reportatge Dones de Mercat. Aquest és un treball que neix amb la intenció de donar veu de nou un dels col·lectius que va ser considerat essencial durant la pandèmia. A continuació, ens ho explica la Joaquima Beleña, membre del col·lectiu i creadora del reportatge.

En primer terme, la Joaquima Beleña comparteix que el documental parteix de la idea que amb l’arribada de la pandèmia, el sector del consum alimentari va guanyar pes i va resultar un bé essencial. Però ara, aquesta posició ha canviat.

En aquest sentit, des del col·lectiu que conformen les dependentes del Mercat de Palamós, reclamen ser categoritzades com a servei essencial en el procés de vacunació.

Tot seguit, Beleña justifica que el seu col·lectiu també es exposat de cares a un públic extens diàriament i alhora practiquen la manipulació d’aliments.

La gravació del reportatge Dones de Mercat al Mercat de Palamós

Preguntada sobre el procés de gravació del reportatge, la Joaquima comparteix que després de proposar la gravació a tots els companys i companyes del recinte, hi van voler formar part.

Tal com ens explica la Joaquima, la gran majoria del col·lectiu d’atenció al client en el consum és ocupat per dones. En aquest sentit, aquest és també un altre dels objectius del reportatge Dones de Mercat.

Per últim, la Joaquima Beleña aprofita el nostre altaveu per aclarir que el reportatge no és resultat d’una queixa. Si no d’una reivindicació per cridar l’atenció als responsables de l’ordre de vacunació.

Podeu accedir a l’entrevista completa amb la Joaquima Beleña, carnissera al Mercat de Palamós i directora del reportatge Dones de Mercat, a l’arxiu següent.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).