Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Xerrada sobre vacunació amb el doctor Marès

Escrit per a 7 d'Abril de 2021

Les vacunes, un valor sovint qüestionat és el títol de la lliçó que el Dr. Josep Marès impartirà aquesta tarda al Centre Municipal d’Educació, en el marc del cicle de xerrades de ciència.

L’èxit de les vacunes, amb la reducció espectacular de malalties greus, freqüents, amb elevada taxa de complicacions i mortalitat, ens porta a una situació d’oblit d’aquestes malalties que ja no veiem i a qüestionar la necessitat de la vacunació. Nosaltres ens podem oblidar de les malalties però elles no s’obliden de nosaltres i, si deixem de vacunar, reemergeixen.

Els efectes adversos de les vacunes són el principal argument dels reticents a vacunar, tot i que darrera s’hi amaga la raó de més pes per aquesta decisió: la percepció de manca de risc de patir i de la gravetat de les malalties que els vaccins prevenen. L’actual pandèmia de la COVID-19 està fent trontollar tots aquests arguments.

Aquesta tarda a les 19h al Centre Municipal d’Educació el doctor Josep Marès repassarà quin ha estat el benefici objectiu que les vacunes han aportat. A més, del concepte de seguretat que envolta la vacunació, així com què ha passat al llarg de la història amb les fluctuacions de les cobertures vacunals per diverses raons i les seves conseqüències.

Es pot seguir la xerrada per streaming, només s’ha d’enviar un correu a educacio@palafrugell.cat. D’altra banda, també es pot recuperar l’entrevista amb el doctor Marès al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *