Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Diversitat de gènere: què en sabem? Cinema ètic SSIBE

Escrit per el 4 de Novembre de 2019

  • 10 edició del Cinema ètic que organitzen des del SSIBE
  • A les 14:45h comença aquesta edició enfocada a fer una reflexió sobre la identitat sentida

Avui dilluns 4 de novembre, el Comitè d’Ètica de SSIBE organitza la 10a edició del Cinema Ètic. Enguany es tractarà el tema de la identitat de gènere amb el nom “Diversitat de gènere: què en sabem? Una reflexió sobre la identitat sentida”. A Ràdio Palafrugell n’hem parlat amb José Manuel Marqueta, ginecòleg i director de la Unitat d’Infància i Dona

L’obertura de la 10a edició anirà a càrre del Dr. José Manuel Marqueta. El director de la Unitat d’Infància i Dona del SSIBE explica que en un primer moment va sorgir la idea de posar el focus sobre la transsexualitat. No obstant això, finalment van decidir ampliar la mirada.

A continuació, a les 15h es projectarà el documental “Vida en trans”, realitzat pel programa Crónicas de RTVE. Un treball que posa la mirada en l’experiència personal de diferents persones i el canvi que els ha suposat el pas d’afirmar la seva identitat trans.

Posteriorment a la projecció, es realitzarà una taula debat que comptarà amb la presència de la Dra. Rosa Almirall, la Sra. Núria Terribas, directora de la Fundació Víctor Grífols i Lucas i la Sra. Anna Valenzuela un representant de la Fundació Chrysallis. El Dr. Marqueta ens dona més detalls de qui són aquestes protagonistes.

D’altra banda, des de l’organització també animen a la participació ciutadana. A més d’assistir a l’acte, es valorarà positivament les preguntes dels assistents. Jose Manuel Marqueta, també avança que entre el públic hi haurà persones que explicaran les seves vivències

10 edicions de cinema ètic a Palamós

Aquest serà el 10è any que se celebra el Cinema Ètic. Durant aquests anys s’han tractat diferents temes delicats com la mort, el maltractament a la gent gran o l’avortament. Al final, com destaca el Dr. Marqueta l’objectiu es posar sobre la taula temàtiques sobre les quals encara hi ha tabús.

A més, aquest tipus d’activitats ajuda a desmitificar falses creences. Així, des del SSIBE s’anima tothom a participar d’aquest edició d’enguany. L’activitat clourà amb unes paraules de la Presidenta del Comitè d’Ètica Assistencial del SSIBE, la Dra. Carme Sabrià.

Així doncs, avui a partir de les 14:45h “Diversitat de gènere: què en sabem? Una reflexió sobre la identitat sentida”.

Convesa íntegra amb el Dr. José Manuel Marqueta
Diversitat de gènere:: què en sabem?
Programa d’activitats de la 10a edició del Cinema Ètic del SSIBE

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).