Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Diverses entitats s’oposen al projecte de variant de Torroella de Montgrí

Escrit per el 22 d'Octubre de 2020

  • El projecte resultaria abolir una de les millors planes agrícoles de Catalunya amb un dels millors sòls fèrtils.
  • L’obra suposaria un total de vint-i-vuit milions d’euros.

Des del 107.8 fm establim contacte amb Narcís Poch, representant de la Unió de Pagesos. El motiu de conversa és el projecte de la variant de Torroella de Montgrí i l’oposició que presenten les diferents entitats. En l’actualitat, el projecte presentat com una variant, l’oposició l’interpreta com una possible projecció a formar part de l’autopista Costa Brava.

“És una barbaritat, representa trinxar el territori”

En primer lloc, Narcís Poch comparteix el descontentament de la Unió de Pagesos davant el projecte. L’oposició és producte del gran impacte que suposaria la construcció de la carretera sobre els camps de cultiu i el territori. Narcís la qualifica d’una barbaritat i innecessària.

Narcís Poch explica que existeix un problema d’embossament que afecta uns dies puntuals l’any. Però no comparteixen la lògica d’aplicar una obra de vint-i-vuit milions d’euros que “destrossaria el territori per un problema puntual”.

Existeixen diferents propostes sobre la taula, com una segona petita variant al voltant de Torroella de Montgrí. També per part de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, un estudi de mobilitat sostenible que suposaria una millora de l’estructura social del municipi.

Seguidament, Narcís Poch qualifica de nou el projecte com a desenraonat, ja que suposaria abolir una de les millors planes agrícoles de Catalunya, amb un dels millors sòls fèrtils. Els quals no es podrien recuperar mai si s’hi construeix la carretera.

D’entre les diferents modificacions, Narcís Poch reconeix que serien necessàries millores en algunes de les vies, però descartant noves construccions. “No cal fer una traça nova, però si reforçar les que tenim i la seva viabilitat.”

Les entitats Unió de Pagesos, Gent del Ter, SOS Costa Brava, l’Organització de Naturalistes de Girona i Salvem l’Empordà, lluitaran per evitar la construcció de la nova infraestructura. Entre tots, es veuen amb forces per enderrocar el projecte. A continuació, adjuntem la conversació sencera amb Narcís Poch, portaveu de la Unió de Pagesos.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).