Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Diverses entitats demanen a Palafrugell i Palamós actuar contra l’incivisme d’embarcacions

Escrit per el 23 d'Agost de 2023

SOS Costa Brava i Amics de les Illes Formigues reclamen als ajuntaments de Palafrugell i Palamós que posin en marxa mesures conjuntes per evitar les conductes incíviques d’embarcacions al litoral dels dos municipis. Se sumen a les peticions de l’Ajuntament de Mont-ras, que també té una franja marítima a l’entorn de Cap Roig. Totes dues entitats aposten per instal·lar més boies ecològiques i evitar el fondeig.

Un estiu més, el litoral entre Palafrugell i Palamós ha viscut una saturació d’embarcacions, que en ocasions ha posat en perill els banyistes i s’han saltat les normes de protecció de persones i del medi marí. Així ho denuncien les entitats. Isabel Ruiz, presidenta d’Amics de les Illes Formigues, alerta a Ràdio Palafrugell que enguany s’han viscut situacions rocambolesques.

Per això, demana consciència individual, i aplaudeix que l’ajuntament de Palamós hagi ampliat el camp de boies. I demana al de Palafrugell que també s’hi impliqui.

SOS Costa Brava coincideix que l’Ajuntament de Palamós és el que més ha apostat per la regulació amb boies de la presència d’embarcacions al litoral. Però critiquen que fa tres anys que esperen que Palafrugell i Palamós es posin d’acord en un model de boies d’abalisament, tal com també els reclamava Mont-ras. Però que de moment, no ha passat. En parla a Ràdio Palafrugell Margarita Riera, portaveu de Salvem el Golfet i membre de la comissió de Medi Marí de SOS Costa Brava.

També reclama limitar la velocitat i que es controli que cap embarcació entra dins la zona delimitada amb boies.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).