Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Mont-ras demana a Palafrugell i Palamós un acord conjunt per evitar actituds incíviques amb embarcacions a la costa

Escrit per el 22 d'Agost de 2023

  • L’Ajuntament de Mont-ras voldria abalisar la cala del Crit amb boies ecològiques per evitar l’entrada d’embarcacions.

Mont-ras demana que Palafrugell i Palamós decideixin una mesura conjunta per evitar els incidents de les embarcacions prop de la costa. Així ho ha assegurat l’alcaldessa, Vanessa Peiró, a Ràdio Palafrugell. En les últimes setmanes, s’han publicat imatges a les xarxes socials d’embarcacions prop de banyistes i submarinistes. En aquest sentit, associacions com SOS Costa Brava han denunciat que “són actituds incíviques que queden impunes i que es repeteixen cada temporada”.

L’Ajuntament de Mont-ras voldria abalisar la cala del Crit amb boies ecològiques per evitar l’entrada d’embarcacions. L’alcaldessa, Vanessa Peiró, explica a Ràdio Palafrugell que és una de les més concorregudes i que aquest any hi ha hagut incidents.

Malgrat això, no ho van poder aplicar perquè “cal un pla d’usos i va topar amb el servei de Costes perquè la visió dels Ajuntaments de Palafrugell i Palamós són totalment diferents” i ara ho estan intentant consensuar amb la Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà.

Per aquest motiu, Peiró demana que els dos municipis es posin d’acord per poder fer una mesura conjunta que permeti minimitzar els costos.

La Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà està formada pels municipis de Begur, Palafrugell, Mont-ras i Palamós. Té com a objectiu conservar el patrimoni natural, cultural i paisatgístic; vetllar la comptabilització dels usos i les activitats socioeconòmiques i facilitar la cooperació entre els diferents actors representats.

En aquest sentit, l’alcaldessa destaca la dificultat que suposa ser un municipi petit a l’hora de prendre mesures com aquesta.


Opinions dels lectors
  1. Eduard Garrell Llopis el 23 d'Agost de 2023 a les 12:33

    Practico el caiac de fa trentacinc anys i mai, com aquest estiu, havia patit per la meva seguretat ni vist tants imbècils navegant.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).