Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Discussió per la nova ordenació de les terrasses

Escrit per a 29 de Gener de 2020

  • En el ple de l’Ajuntament de Palafrugell govern i oposició s’enroquen per la proposta que el consistori ha traslladat als negocis i establiments de plaça Nova i Promontori de Llafranc.

Ahir dimarts l’Ajuntament de Palafrugell va celebrar el ple corresponent al mes de gener. El principal punt de discussió va venir per la nova ordenació de les terrasses. En el torn de precs i preguntes Juli Fernández, cap de l’oposició, novament va mostrar el seu rebuig amb el projecte presentat pel consistori als negocis i establiments afectats.

A principis d’aquest any va sortir a la llum el nou projecte de l’equip de govern al voltant de l’ocupació de les terrasses. Recordem que Lluís Ros va explicar que la idea és que a plaça Nova totes les terrasses dels establiments estiguin ubicades a la part sud de la plaça. La mesura es vol fer per, d’una banda, millora la seguretat de les places i, de l’altra, per complir amb l’ordenança.

Amb tot això, ahir en el ple del mes de gener va a tornar a sortir el tema. Juli Fernández va manifestar, un cop més, la seva discrepància respecte aquest nou pla. Va voler remarcar que s’ha de buscar el consens amb els establiments. Per això, Fernández apuntava a deixar passar aquest estiu si no s’arriba a un acord.

A més, el líder socialista palafrugellenc, també va estendre la mà a col·laborar amb l’equip de govern per tal d’arribar a acords amplis entre Ajutnament i establiments.

Per la seva banda, el grup de Palafrugell en Comú Podem també va mostrar-se desfavorable al projecte plantejat pel govern. En aquest sentit, Alfons Rius va manifestar que des dels Comuns també s’han trobat amb els establiments. A més, lamenten que se’ls hagi presenta un pla sense haver parlat amb ells prèviament.

Continuen les converses amb plaça Nova

Per la seva banda, l’equip de govern, a través de l’alcalde Josep Piferrer, va recordar que, de moment, han presentat un projecte que no es defintiu. A més, va retreure als socialistes que en comptes de presentar una contraproposta al projecte encarregat per l’Ajuntament, van manifestar la seva oposició a través de la premsa. A més, va destacar que continuen en converses amb els negocis de plaça Nova amb els que ja s’han reunit tres vegades.

D’altra banda, Piferrer va remarcar que amb els establiments de plaça Promontori de Llafranc ja es va arribar a un acord. Un consens al que també esperen arribar amb els propietaris dels locals de plaça Nova. L’alcalde palafrugellenc es mostrava optimista de poder-ho assolir la setmana vinent.

Aquest, doncs, la discussió per la nova ordenació de les terrasses va ser un dels punts calents. D’altra banda, també podeu recuperar tota la sessió plenària al següent enllaç. Un ple que va finalitzar amb un minut de silenci en record al veí de Palafrugell que va perdre la vida la setmana passada al port de Palamós a causa del temporal.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *