Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Dijous al matí es farà el simulacre d’avisos d’emergència al mòbil

Escrit per el 26 d'Abril de 2023

  • El so dels missatges d’avís al mòbil és fort, estrident i amb vibració i no es pot configurar.

Girona i Catalunya Central farà un simulacre dels avisos d’emergències al mòbil. El dijous, 27 d’abril entre les 11 i les 13 hores es rebrà un avís amb el missatge d’emergència que, en aquest cas, és una prova de Protecció Civil.

Les alertes d’emergència avisen de situacions greus basats en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada. Serveixen per alertar la població de les instruccions que cal seguir immediatament per protegir-se i evitar danys en una zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

El sistema es va posar en marxa per complir la normativa del Parlament Europeu i del Consell que obliga als països membres de disposar d’alertes.

El so dels missatges d’avís al mòbil és fort, estrident i amb vibració i no es pot configurar. Apareixerà el missatge que s’identificarà amb el text d'”Alerta de Protecció Civil” o “Alerta presidencial”, segons la configuració del mòbil. Els missatges es mantindran a la pantalla fins que s’accepti el botó. Protecció Civil ha publicat una guia per comprovar que les alertes estiguin activades al mòbil, ja que en alguns casos pot ser que no ho estiguin.

El Servei Català de Trànsit recomana mantenir la calma i no fer maniobres brusques si es rep l’alerta mentre es condueix. Un cop feta la prova, es pot respondre una enquesta per informar si s’ha rebut l’alerta. Serveix per valorar si el servei funciona correctament.

A Catalunya, ja es van fer simulacres a l’Alt Prineu i Lleida el 28 de febrer i a les Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès el 12 d’abril. El 31 de maig es farà a Barcelona.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).