Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Escrit per el 19 d'Octubre de 2021

  • L’Associació Contra el Càncer alerta que més enllà de les conseqüències emocionals, també hi ha les seqüeles econòmiques i socials.
  • Pepi Soto, gerent de la delegació a Girona explica que enguany la campanya porta per títol ‘Treure pit’, per donar visibilitat a totes les conseqüències.

Avui 19 d’octubre es commemora el Dia Mundial contra el Càncer de Mama. Des de l’Associació Contra el C`àncer alerten de les diverses conseqüències que pateixen les dones diagnosticades amb aquest càncer. Així, més enllà de l’afectació psicològica també apunten que 1 de cada 3 dones perd la seva feina, o s’ha vist obligada a deixar-lo a causa de la malaltia.

L’Associació Contra el Càncer ha tret durant aquest mes d’octubre la campanya ‘Treu pit’ en la que posen de manifest que el càncer de mama fa més vulnerables a les dones que desenvolupen aquesta malaltia. Pepi Soto, gerent de la delegació de Girona apunta que la campanya té com a objectiu mostrat les diverses conseqüències que pateixen les dones amb càncer de mama.

A més, recorda que el càncer de mama és el que té més afectació en les dones. Per això, des de l’Associació Contra el Càncer ofereixen suport psicòlògic, però també en relació a les afectacions socials i econòmiques.

D’altra banda, des de l’Associació també donen molta importància a la prevenció. Pepi Soto recorda que davant de qualsevol sospita el millor és anar al metge, així com fer-se les revisions pertinents.

El càncer de mama amb un índex alt de curació

Per últim, un altre dels pilars de l’Associació Contra el Càncer, és destinar una part dels donatius a la investigació. En aquest sentit, Soto admet s’ha fet molta feina en la recerca del càncer de mama. Per això, actualment, hi ha moltes dones que aconsegueixen superar aquesta malaltia.

En aquesta línia envien un missatge d’optimisme per a les dones que estiguin patint aquest tipus de càncer. Tot i que l’objectiu és que la malaltia sigui curable al 100%, per això remarquen que cal segui investigant. Així, per col·laborar amb la causa, Pepi Soto recorda que es pot fer a través de diverses vies: fent-se soci, amb un donatiu, a través del voluntariat, etc..

Totes aquestes vies les podeu trobar al web de l’Associació Contra el Càncer. Tot i que els articles solidaris es poden adquirir a través de la botiga en línia i a les següents taules informatives i de venda de merchandising. Per ´últim, la gerent de la delegació de Girona ha recorda que calen voluntaris per fer tasques a Palafrugell. Podeu recuperar la conversa amb Pepi Soto al voltant del Dia Mundial contra el Càncer de Mama al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).