Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Dia de les Biblioteques i el més destacat del novembre

Escrit per a 26 d'Octubre de 2021

  • El director de la Biblioteca Joan Soler recorda la commemoració del Dia de les Biblioteques i els orígens de l’efemèride.
  • Per altra banda, destaca les principals activitats que es proposaran pel novembre.

El passat 24 d’octubre es va commemorar el Dia de les Biblioteques, una efemèride de la que en Joan Soler, director de l’equipament recorda el seu origen. D’altra banda, també fa una pinzellada per les activitats més rellevants que arribaran al proper mes de novembre.

El 24 d’octubre se celebra el Dia de les Biblioteques , una celebració que coincideix amb els bombardeigs de l’exèrcit serbi a la Biblioteca de Sarajevo. (Bòsnia). Es va escollir aquesta data per retre memòria als orígens del concepte biblioteca.

D’altra banda, Soler també recorda que aquesta no és l’única celebració relacionada amb les biblioteques. Així, també es commemoren el dia del llibre infantil, el dia dels arxius o el dia de l’alfabetització, entre d’altres.

En aquesta línia, el director de l’equipament recorda que des de la Biblioteca treballa per conservar el teixit cultural del poble. Així de dilluns a dissabte, tothom té les portes obertes a l’oferta lectora de la biblioteca i a les seves activitats.

Una agenda de novembre plena d’activitats

D’entre les darreres activitats d’octubre a la biblioteca, Soler destaca la xerrada de difusió per la ciència que presenta el “supercomputador” del Maremagnum de Barcelona. Una activitat per descobrir la gestió i tractament de les dades de la societat en l’actualitat.

En segon lloc, el dijous 4 de novembre l’escriptor Miquel Martín i l’actriu Olga Cercós presentarán l’exposició sobre el periodista i escriptor guixolenc Gaziel.

Altrament, el dia 5 de novembre la Biblioteca en col·laboració amb l’Àrea de Medi Ambient presentará el llibre “Antropocè: la fi d’un món” de la mà de Daniel Closa.

Tot i que les activitats no acaben aquí, Soler destaca la presentació de la novel·la guanyadora del Premi Empordà 2021: “El perfum del presseguer”, de l’escriptor Brauli Gascon.

Per concloure, adjuntem la conversa íntegra amb el director de la Biblioteca de Palafrugell Joan Soler.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *