Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“Dia a dia amb la malaltia d’Alzheimer: una visió integral” a La Gorga de Palamós

Escrit per a 20 de Setembre de 2021

  • La xerrada té com a objectiu parlar de la malaltia i oferir tècniques per ajudar a les persones afectades per la malaltia, tant els pacients com l’entorn proper.
  • Hi participen treballadores de Palamós Gent Gran.

El dimarts 21 de setembre a les 16.30 hores tindrà lloc la xerrada “Dia a dia amb la malaltia d’Alzheimer: una visió integral” al Teatre La Gorga de Palamós. La xerrada té lloc en el dia en què se celebra el Dia mundial de l’Alzheimer i té com a voluntat parlar de la malaltia i donar a conèixer quines són les eines que disposen les persones cuidadores de malalts i malaltes de l’Alzehimer, tal com explica la psicòloga clínica Margarita Flaqué i participant de la taula rodona.

Anirà a càrrec de professionals de Palamós Gent Gran com són Rosa Maria de Eugenio (metgessa), Margarita Flaqué (psicòloga clínica), Montserrat Mató (infermera), Sílvia Puig (treballadora social) i Laura García (educadora social).

Com explicava Flaqué, l’entorn més proper de les persones afectades per la malaltia també són les que pateixen més les conseqüències. Per aquest motiu, s’oferiran eines per ajudar-les. S’insisteix en el fet que no hi ha cap tractament farmacològic que curi la malaltia, però sí que hi ha tècniques que poden ajudar a millorar els possibles transtorns de la conducta dels pacients.

Tant va dirigit a persones que fa poc que estan al càrrec d’una persona diagnosticada, com a persones que fa més temps i d’altres que estiguin interessades en la temàtica i ajudar a detectar els primers símptomes.

Margarita Flaqué remarca que la xerrada no va tan centrada a fer difusió d’aspectes mèdics, sinó més de com afrontar el dia a dia.

Es tracta d’un acte amb taquilla inversa, és a dir, un cop acabat els assistents podran fer el donatiu que considerin oportú. Els beneficis es destinaran a les activitats que Palamós Gent Gran realitza entre les persones residents.

És important que es reservi prèviament el seient al web lagorga.cat per garantir-ne la disponibilitat.

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Margarita Flaqué a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *