Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Desallotgen un centenar de persones del Golfet

Escrit per el 25 de Juny de 2020

  • Malgrat les prohibicions per accedir a aquesta cala, la Policia Local de Palafrugell es va veure obligada a fer marxar a la gent que hi havia.
  • Josep Piferrer, recorda que no poden posar un Policia a cada platja.

Ahir 24 de juny la Policia Local de Palafrugell va haver de desallotjar la platja del Golfet. Tot i que l’entrada a aquesta cala de Calella de Palafrugell està tancada, un centenar de persones no van fer cas de la senyalització. El cos policial recorda que aquest tipus de conductes són sancionables.

La llibertat de moviments a tot Catalunya ha comportat l’arribada dels primers turistes de fora de les comarques gironines. Tot i això, encara no s’han vist grans aglomeració a les platges de Palafrugell.

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell s’ha mostrat satisfet de com han estat aquests primers festius des que no hi ha restriccions de mobilitat. Ahir, només es va haver de tancar l’accés a algunes platges de Calella en les que els aforaments són menors.

D’altra banda, des del consistori s’han marcat aquest proper cap de setmana per posar a prova les restriccions. Posteriorment faran balanç de les mesures que s’han pres i farn les modificacions pertinents, si cal.

En aquesta línia, una de les restriccions que es van anunciar va ser que no hi hauria el servei de dutxes. Piferrer ha avançat que en els propers dies es farà marxa enrere i esperen que a principis de juliol ja estiguin disponibles.

La platja del Golfet tancada

Durant el confinament l’Associació Salvem el Golfet va recordar que l’estat de la platja del Golfet era inaccessible. A causa del Glòria i d’una posterior llevantada hi havia hagut despreniments de roques de grans dimensions. Des de l’Associació reclamaven a l’Ajuntament a sol·lucionar el problema, tot i que l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer responia que era competència de Costes de l’Estat fer front a les esllavissades.

Davant de la inacció de Costes, finalment les obres de reparació d’aquest indret de Palafrugell aniran a càrrec de l’Ajuntament.

De moment, però, la platja del Golfet segueix tancada i no s’hi pot accedir. No obstant això, un centenar de persones ahir, dia de Sant Joan, es van saltar aquesta prohibició.

En aquest sentit, Josep Piferrer, ha explicat que no es va aplicar cap sanció, pel gran nombre de persones que hi havia acumulades.

Davant d’aquests fets i dels que es puguin esdevenir, Piferrer ha recordat que no es pot tenir un agent de policia a cada platja. Així, el batlle palafrugellenc ha apel·lat a l’autoregulació i el sentit comú de la gent.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).