Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Denuncien la deixadesa dels camins de ronda

Escrit per el 10 de Juliol de 2020

  • L’Associació SOS Palafrugell organitza una acció per diumenge a les 9h per reivindicar l’estat dels camins de ronda del municipi.
  • A més de la perillositat de certs trams, també denuncien la brutícia que s’hi acumula.

Diumenge a les 9h des de la barraca dels Liris començarà l’acció reivindicativa organitzada per l’Associació SOS Palafrugell. Des de l’entitat denuncien la deixadesa dels camins de ronda del municipi. A més, l’acció també tindrà caràcter divulgatiu.

Josep Ferrés, president de SOS Palafrugell, explica que l’entitat s’ha format per ampliar la l’abast de Salvem el Golfet, ja que aquesta està enfocada en temes relacionats amb la zona del Golfet.

Des de l’entitat han volgut començant alertant de l’estat dels camins de ronda que passen per Palafrugell. En aquest sentit, Ferrés recorda que són espais naturals amb una gran biodiversitat. Per aquest motiu, l’acció de diumenge se centrarà entre la cala de Tamariu i les basses des Burro, una zona amb una gran riquesa geològica i botànica.

Davant del perill que aquesta riquesa es pugui perdre, des de l’associació denuncien la deixadesa actual dels camins de ronda que passen pel municipi.

Un fet que ve de lluny i que, segons Ferrés, s’ha agreujat pel pas de la borrasca Glòria i la manca d’actuacions arran de la COVID-19.

En aquest sentit, Josep Ferrés, recorda que alguns trams que passen per Palafrugell són molt perillosos. Així, entre els múltiples incidents que s’han produit en els darrers anys

Recollida de brossa

D’altra banda, per millorar l’estat d’aquest espais naturals, durant aquesta reivindicació també es farà una recollida de brossa del tram que es visitarà. En aquest sentit, Ferrés explica que els i les que hi vulguin participar hauran de pagar 5 euros que inclou l’assegurança d’accidents. També demanen que vagin equipats amb roba còmode, bosses d’escombraries i guants per recollir les deixalles que hi hagi.

D’altra banda, més enllà dels residus també hi ha un problema amb l’erosió del terreny. En aquesta línia, Ferrés explica que aposten per un model diferent, similar al que hi ha al camí de cavalls de Menorca.

Tot i que SOS Palafrugell admet que la titularitat dels camins pertany a Costes de l’Estat, insta a l‘Ajuntament de Palafrugell per tenir la capacitat de fer-ne una bona gestió i que es resolguin els expedients pendents per expropiar els trams que continuen essent de titularitat privada.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).