Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Denunciat penalment un home com a presumpte autor d’un incendi forestal a Calonge

Escrit per el 26 de Febrer de 2022

  • La investigació va començar l’octubre de 2021 després que els agents rurals descobrissin les restes d’un incendi forestal dins l’EIN Massís de les Gavarres.
  • Agents rurals de l’Àrea de Prevenció i Investigació d’Incendis Forestals i mossos d’esquadra de la Unitat d’Investigació de Sant Feliu de Guíxols han col·laborat estretament per a poder identificar l’autor.

El 25 d’octubre agents rurals que es trobaven realitzant tasques relacionades amb la flora protegida al paratge de Ruàs, al teme municipal de Calonge, van localitzar les restes d’un incendi forestal en una petita franja de vegetació arbustiva i herbàcia que afectava una superfície aproximada de 20 m². Al voltant del lloc, els agents també van localitzar accelerants tals com pastilles d’encendre foc, ampolles amb alcohol, ampolles amb dissolvent, benzina i també una caçadora de color negre.

Des d’aquell moment es van iniciar les tasques d’investigació de les causes i i la identificació dels presumptes autors d’aquest incendi, que amb els primers indicis recollits evidenciaven una intencionalitat a l’hora de provocar-lo. Cal tenir en compte que aquell incendi es va produir a l’Espai d’Interès Natural del Massís de les Gavarres, en una zona arbrada de difícil accés i amb un potencial de continuïtat de vegetació forestal de 28.700 hectàrees.

Els agents rurals actuants van sol·licitar la presència del grup de Policia Científica de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols dels Mossos d’Esquadra, per tal de complementar la inspecció ocular i recollir els objectes localitzats per a poder fer-ne l’anàlisi posterior.

A partir d’aquí, agents rurals de l’Àrea de Prevenció i Investigació d’Incendis Forestals de Girona amb el suport tècnic dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Sant Feliu de Guíxols, van dissenyar un dispositiu especial per tal de poder localitzar l’autor de l’incendi.

Fruit de l’exhaustiva investigació realitzada pels agents dels dos cossos, es va poder identificar un home com a presumpte autor d’aquest incendi. Aquesta persona ja havia estat denunciada anteriorment per un delicte d’incendi i de danys. El dia 21 de febrer, i després de concloure la investigació, es va denunciar penalment a aquesta persona com a presumpta autora d’un delicte d’incendi forestal.

L’estreta col·laboració entre el Cos d’Agents Rurals i el Cos de Mossos d’Esquadra – Policia de la Generalitat ha estat clau per a la resolució del cas i la identificació de l’autor.

Fotografia: Agents Rurals i Mossos d’Esquadra

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).