Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


David Puertas: “S’ha perdut la por a conduir begut”

Escrit per a 9 d'Octubre de 2019

  • El cap de la Policia Local de Palafrugell fa un balanç del que ha estat l’estiu per al cos municipal.
  • Malgrat incidents puntuals, fa un balanç positiu de l’època estival en la que han disminuït els furts i robatoris.

David Puertas, cap de la Policial Local de Palafrugell ha visitat els estudis de la ràdio per fer balanç de l’estiu 2019. En general, fan un balanç molt positiu, sobretot pel fet que han pogut evitar furts i robatoris a l’interior de vehicles. No obstant això, Puertas ha remarcat que han detectat que “s’ha perdut la por a conduir begut i sota els efectes de substàncies estupefaents”.

Primer de tot, una de les claus que expliquen aquest descens de furts i robatoris s’explica gràcies a la instal·lació de càmeres a l’entrada del municipi. Tot i que es van implantar amb l’estiu iniciat, Puertas remarca que els ha estat útil per la prevenció de possibles delictes.

A més, més enllà de la conseqüència directa de poder disminuir els fets delictius, això també ajuda a tenir una major sensació de seguretat al poble. Malgrat la satisfacció de comptar amb les càmeres de control d’accés de vehicles durant l’època estival, és ara quan poden treballar-hi amb més tranquil·litat i analitzar les dades recollides per aquestes.

Gruix de feina associat a l’oci nocturn

Tot i que a l’estiu la Policia Local té diversos fronts oberts, l’oci nocturn es menja gran part del volum de feina. A més, també ha estat la causa principal per la qual han sortit notícies de successos relacionades amb el municipi. Puertas remarca que, prèviament, ja tenien identificades les molèsties que podien causar. D’altra banda, reconeix que el nombre de visitants nocturns els va sorprendre ja que va incrementar.

En aquest sentit, Puertas també recorda que hi ha un altre grup de persones que en comptes d’anar cap a la zona de platges decideix agafar el cotxe. Per aquest motiu, van planificar tota una sèrie de controls d’alcohol i drogues a partir de les 5 de la matinada. De nou, però, van haver d’augmentar el nombre de controls, en el que es van detectar més de 100 positius per consum d’alcohol.

Això ha fet posar en alerta al cos policial palafrugellenc. David Puertas remarca que tenen la sensació que s’ha perdut la por a conduir begut i sota els efectes de substàncies psicotròpiques.

Així doncs, la solució passa per continuar fent campanyes de prevenció i, també incidir en l’educació a les escoles i instituts. D’altra banda, amb el cap de la Policia Local de Palafrugell també hem parlat de l’actualitat. Unes paraules que us oferirem en els propers dies.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *