Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


David Martín: “L’Ajuntament ha d’oferir habitatge social per persones que el necessiten i no se’l poden permetre”

Escrit per el 25 de Febrer de 2023

  • En una roda de premsa amb Lourdes Ciuró, exconsellera de Justícia, es va parlar de la legislació que permet que els Ajuntaments puguin prendre mesures contra les ocupacions delinqüencials.

Junts per Palafrugell destaca que s’ha d’ampliar l’habitatge social a Palafrugell. En una roda de premsa, el candidat David Martín va afirmar que “l’Ajuntament ha d’oferir habitatge social per persones que el necessiten i no se’l poden permetre”. A més, també hi va haver Lourdes Ciuró, exconsellera de Justícia.

Ciuró va exposar la preocupació de les ocupacions conflictives de pisos buits en municipis de Catalunya. Explica que algunes d’elles alteren la convivència i s’hi duen a terme delictes.

Recentment, es va modificar el Codi Civil de Catalunya per tal que els Ajuntaments puguin actuar si els propietaris no ho fan. En tot cas, poden començar el procés, però la decisió final es decideix a la justícia. A més, es va modificar la llei de l’habitatge per tal que els consistoris puguin convertir-los en habitatge social durant set anys, si els grans tenidors no prenen cap mesura.

El candidat de Junts per Palafrugell, David Martín, avança que si arriben a l’alcaldia faran ús de la legislació. Afirma que a Palafrugell hi ha 111 pisos buits, és a dir, que fa més dos anys que no tenen consum. Però, destaca que alguns d’aquests poden estar ocupats.

Martín comenta la manca d’habitatge públic a Palafrugell. Amb la mesura, afirmen que podran augmentar-lo amb la col·laboració d’altres entitats com Sostre Cívic i administracions. Afegeix que vetllaran per l’emancipació de les persones joves i l’estat de les famílies monoparentals i persones que viuen soles.

El candidat destaca que sense la nova legislació, un consistori no podia combatre l’ocupació delinqüencial.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).