Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


David Martin, gerent de l’AFRU, contesta a l’alcalde de Palafrugell.

Escrit per a 27 de Juliol de 2021

  • Segueix la polèmica a Palafrugell Gent Gran entre el Patronat i l’Associació de Familiars i Residents.
  • L’AFRU es mostra dolguda amb les declaracions de Josep Piferrer, ahir a la nostra emissora.

Ahir, la nostra pàgina web es feia ressó de les paraules de l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, sobre un comunicat de l’AFRU. En aquest, l’associació resaltava que la Fiscalia va arxivar les diligències d’investigació que va obrir el juny de l’any passat per la mort de 37 usuaris durant la primera onada de la pandèmia al geriàtric Palafrugell Gent Gran. La Fiscalia volia saber si es va cometre alguna negligència a l’hora de tractar els usuaris afectats per la covid-19.

L’alcalde es preguntava ahir per que s’havia mantingut en silenci aquest comunicat de la Fiscalia, que fa 2 mesos ho ha comunicar a l’AFRU. Lamentava que l’AFRU hagi trigat tant temps en fer pública la resolució, mantenint-ho en secret. Segons Piferrer, a causa de les pressions rebudes, han acabat fet-ho públic.

Resposta de l’AFRU

Ahir a la tarda, en relació amb les declaracions de l’alcalde de Palafrugell i president del Patronat de la Fundació Palafrugell Gent Gran a Ràdio Palafrugell, l’AFRU va publicar aquest nou comunicat al seu compte de Facebook:

1) L’AFRU no som el departament de premsa de la Fiscalia Provincial de Girona. Som una associació sense ànim de lucre que vetlla pels interessos dels seus socis i dels Residents i Usuaris de la Residència Palafrugell Gent Gran. Ni sabíem, ni ens tocava saber, que la Fiscalia no comunicaria a la premsa -com va fer amb l’obertura de diligències- ni a ningú altre, l’arxivament de les diligències.

2) L’alcalde i president del Patronat hauria de defensar els interessos dels ciutadans i dels residents i usuaris de la Residència, respectivament, i no posar per sobre els interessos d’una empresa privada o atacar de forma tan clara i directa a una associació sense ànim de lucre del seu municipi. No serem nosaltres qui valorarem l’ètica d’aquesta forma d’actuar.

3) En una reunió del Patronat del passat 9 de juliol del 2020 es va decidir que es faria una investigació (li digui com li digui l’alcalde) sobre l’etapa més dura de la crisi, de març a juny del 2020. En aquesta mateixa reunió del Patronat es va decidir deixar aquesta comissió aturada, sense constituir, a l’espera d’un pronunciament de fiscalia.
És MENTIDA que no s’hagués decidit al Patronat tirar endavant una comissió per tal de posar negre sobre blanc sobre què va passar durant aquells mesos a la Residència. L’alcalde així ho reconeix en una entrevista a Ràdio Palafrugell publicada l’1 de setembre del 2020.

L’AFRU creu que l’alcalde falta a la veritat

Segueix la nota d’AFRU:

Avui l’alcalde menteix i es contradiu ell mateix. L’actual comissió NO ha tractat en cap moment la situació viscuda a la Residència des de la declaració de l’estat d’alarma el 14/03/2020. L’alcalde és coneixedor d’aquests fets i, com diem, hi ha unes declaracions seves reconeixent que al Patronat s’ha decidit esperar al posicionament de fiscalia, per no interferir-hi, per tal de posar en marxa una comissió d’investigació interna.

És l’AFRU qui està defensant de la millor manera que sap i pot als residents i usuaris de la residència. No anem contra ningú ni contra res. Anem a favor dels residents i usuaris que hi ha a la residència, dels que hi haurà i dels que, malauradament, ja no hi són.

Aquest matí hem conversat amb en David Martin, gerent de l’AFRU. Martin s’ha mostrat dolgut per les paraules de l’alcalde. En podeu sentir la conversa sencera amb Rafel Corbí al següent enllaç. Avui dimarts, al nostre informatiu, podeu escoltar les dues versions.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *