Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Daniel Palomeras presenta ‘Fills de la terra dura’

Escrit per el 10 d'Agost de 2020

  • Dimarts 11 a les 7 de la tarda es presentarà Fills de la terra dura a l’Hotel Garbí de Calella.
  • Una novel·la que se centra en la figura de Mossèn Cinto Verdaguer.

El dimarts 11 d’agost a les 7 de la tarda, a l’Hotel Garbí de Calella, Daniel Palomeras presenta el llibre Fills de la terra dura. També es comptarà amb la presència del catedràtic Enric Cassany que en farà la presentació. Es tracta d’una novel·la centrada en la figura de Mossèn Cinto Verdaguer tal com ens explica el seu autor.

El treball documental sobre el personatge va ser realitzat amb la voluntat de generar un guió cinematogràfic. No obstant això, la producció no s’acabà realitzant a causa de la crisi econòmica del 2008. Fa uns cinc anys, però, l’escriptor decidí aprofitar la feina i escriure aquesta obra.

Mossèn Cinto Verdaguer

Mossèn Cinto Verdaguer fou un religiós i escriptor català nascut a Folgueroles (Osona) l’any 1845 i mort el 1902 a Vallvidrera. Va ser una de les figures més representatives de la cultura catalana moderna.

En aquesta novel·la s’ofereixen dues visions de Verdaguer: d’una banda, la d’escriptor i, de l’altra, la més lligada a l’Església. Així com les contradiccions que li suposà en alguns moments de la seva vida.

Daniel Palomeras

Daniel Palomeras i Casadejús és un metge i escriptor nascut a Santa Maria d’Oló (Moianès) l’any 1949. La seva narrativa de ficció està marcada per la presència d’un rerefons històric local i nacional. Algunes de les seves obres són El secret del comte (1988), El temps feliç (1997), Hollister 5320 (2015) o Fills de la terra dura (2020).

Per últim, recordar que per a poder garantir les mesures de seguretat contra la COVID-19, l’aforament de l’acte és limitat. Així, cal fer reserva prèvia al telèfon 972 61 40 81 o a avac@calelladepalafrugell.cat.

Fotografia: El Núvol.com

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).