Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cursos en línia de Català

Escrit per a 22 d'Abril de 2020

La formació d’adults, com la resta del món educatiu, s’ha vist afectat pel coronavirus. En aquest sentit, l‘Oficina de Català de Palafrugell des del passat mes de març va suspendre tots els cursos que tenia en marxa. Per comentar els cursos en línia de Català que poden trobar els usuaris ens posem en contacte amb la Marta Padrós.

En ple inici del segon semestres l’Oficina de Català del Consorci Per a la Normalitzacio Lingüística (CPNL) de Palafrugell va veure aturada la formació que oferien per la crisi sanitària. Per aquest fet, s’han hagut de posar les piles en poder oferir recursos en línia per tots aquells interessats. Així, la Marta apunta que la situació actual ha servit per impulsar la formació a través d’Internet.

No obstant això, malgrat que és una bona oportunitat per a molta gent, també n’hi ha molts que en queden al marge per manca de connectivitat i d’aparells electrònics.

A més, la Marta Padrós també apunta a que en els cursos bàsics, on l’alumnat no té nocions de la llengua, també és més complicat poder fer un curs en línia.

Malgrat aquests handicaps, des de la web parla.cat han posat a disposició diversos cursos de català. Des dels nivells bàsics fins al nivell 3 de suficiència que equivaldria a l’antic nivell C. La Marta, ens dona més detalls de com funciona aquesta plataforma.

Voluntariat per la llengua en línia

D’altra banda, el període de confinament també pot haver fet que les persones tinguin més temps lliure. En aquest sentit, la Marta Padrós ha animat a tothom que ho vulgui a participar del Voluntariat per la Llengua per ensenyar el Català a una altra persona a través de videoconferències.

La dedicació, doncs, seria d’una hora setmanal i per poder-se apuntar trobareu més informació al web del voluntariat. Així doncs, dues alternatives per passar aquestes darreres setmanes de confinament, aprofundint en la nostra llengua amb els cursos en línia de Català.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *