Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Crida per trobar voluntaris pel projecte ‘Xerrem’

Escrit per a 22 de Setembre de 2020

  • Xerrem, inaugurarà la seva tercera edició a l’octubre, amb l’inici dels cursos de català del Centre Municipal d’Educació.
  • L’edició passada, tot i el confinament, el projecte va concloure amb molts bons resultats.

Aquest matí hem comptat amb la visita de Coral Cot als estudis de Ràdio Palafrugell. La Coral ha fet una crida perquè des del Centre Municipal d’Educació necessiten trobar voluntaris pel projecte Xerrem. 

Enguany tindrà lloc la tercera edició del projecte Xerrem, en el que voluntariat de parla catalana dediquen unes hores del seu temps a fer converses de català amb persones que estan aprenent la llengua. Així, es creen petits grups de conversa amb estudiants dels cursos de català del Centre Municipal d’Educació de Palafrugell.

El projecte, sense ànim de lucre, és producte de la col·laboració amb la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua). Els seus objectius principals, són la defensa de la llengua i cultura catalanes, així com ajudar a la integració dels nouvinguts.

Aquesta tercera edició, amb les noves mesures sanitàries, es preveu amb grups encara més reduïts dels que eren. També es buscarà més espais disponibles per a les trobades. La distància física estarà present entre els i les voluntàries i els xerraires, com també ho estarà la mascareta obligatòria.

En aquest sentit, la Coral ens explica com estan treballant per poder comptar amb alternatives. Així, contemplen l’opció de mascaretes transparents i l’adaptació telemàtica del projecte, en cas de nou confinament.

Com puc participar-hi?

Participar com a voluntari/ària del projecte Xerrem, és molt senzill. Només cal adreçar-se a la plataforma VIP (Plataforma de Voluntariat de l’Ajuntament de Palafrugell). O bé des del telèfon del Centre d’Educació Municipal (972 61 31 00, extensió 3515 Coral Cot).

Un cop inscrit/a, es rebrà una invitació per una sessió formativa on, conjuntament amb la CAL, s’obtindran els recursos i material per a les trobades amb els xerraires.

Des de Ràdio Palafrugell, llancem una nova crida a la ciutadania perquè es necessiten trobar voluntaris per a la tercera edició del projecte Xerrem. Aquesta, és una manera fàcil i divertida d’ajudar a la integració de persones que necessiten un cop de mà. Animeu-vos!


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *