Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Es necessiten voluntaris pel projecte Xerrem

Rubén Herranz

A l’Hora del Peix Fregit de dilluns hem conversat amb la Coral Cot del Centre Municipal d’Educació Núria Rivas i Mascarós. A la càpsula d’educació hem parlat del fet que es necessiten voluntaris pel projecte Xerrem. Però, què és el Xerrem?  Aquest és un espai en el que s’ajuda a persones nouvingudes a aprendre a parlar el català. Per aquest motiu des de l’any passat des de l’àrea d’Educació es va formar part d’aquest projecte.

Malauradament, poques persones s’adrecen en català als estrangers. A més, de vegades els cercles de relació d’aquestes persones adultes nouvingudes, a diferència del que passa amb la mainada gràcies a l’escola, es restringeixen als àmbits familiars i persones del seu mateix origen… Per això els costa tant aprendre la nostra llengua.

És així que, en col·laboració amb la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua), des de l’Àrea d’Educació han emprès un segon curs d’aquesta inicitiva. En aquest sentit, fan un crida i és que es necessiten voluntaris pel projecte Xerrem. Es tracta d’un projecte semblant al de les parelles lingüístiques però amb un grup de diverses persones i que poden tenir nivells més baixos de comprensió/ expressió en català.

Les persones interessades, us podeu posar en contacte amb l’Àrea d’Educació (972 304345).  A més, rebreu una petita formació i s’us facilitaran recursos per dinamitzar converses amb aquests aprenents de català. A partir d’aquí es formaran grups i ben segur que fareu un bon servei! …Només cal tenir ganes de xerrar i fer xerrar. Tu també ho pots fer.

 

L’Hora del Peix Fregit

El magazine matinal de Palafrugell

More info