Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Crida a la calma per als vacunats amb AstraZeneca

Escrit per a 17 de Març de 2021

  • El doctor Josep Maria Argimon han fet una crida a la calma respecte a l’aturada de la vacunació amb Astrazeneca. El secretari de Salut Pública recorda que “no hi ha cap vacuna que no tingui efectes adversos”

Dilluns a la tarda es coneixia la notícia que, per precaució, a l’estat espanyol saturava la vacunació amb AstraZeneca. Una decisió que també havien pres altres pasïsos europeu, arran d’uns casos de trombosi venoses cerebrals detectades en persones que s’havien vacunat amb el vaccí britànic. Des de dilluns són molts els dubtes que s’han generat entre els vacunats amb AstraZeneca.

El doctor Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública ha sortit al pas dels dubtes i ha detallat que s’han administrat “17 milions de dosis d’AstraZeneca entre Europa i el Regne Unit i només hi ha hagut 11 casos de reacció adversa”. Així, es tracta d’una incidència molt baixa.

A més, també ha defensat que en cap cas s’ha accelerat en excés el procés de validació de vacunes. En aquest sentit, explica que cas que hi hagi una relació entre el vaccí i la trombosi era impossible de detectar-ho en els assaigos.

Aquesta aturada temporal de la vacunació amb AstraZeneca, però, no afecta al pla de vacunació amb la resta de vacunes disponibles com ressalta Argimon.

Amb marge pels vacunats amb la primera dosi

D’altra banda, un altre dels dubtes que hi poden tenir les persones que han rebut ja la primera dosi, és si aquesta aturada pot afectar en l’efectivitat de la vacuna. En aquesta línia, la doctora Carmen Cabezas, sudirectora general de Promoció de la Salut, detalla que els vacunats encara tenen marge per rebre la segona dosi. Així, apunta que el moment òptim per rebre-la s’allarga fins a les 12 setmanes.

Amb tot, doncs des de Catalunya estan a l’espera de què diu l’Agència Europea del Medicament (EMA), per reprendre, o no, la vacunació amb el vaccí d’origen britànic. En principi, està previst que donin el seu parer aquesta mateixa setmana. De moment, però, des de dilluns i fins que es reprengui la vacunació al voltant de 127.000 persones haurien d’haver estat vacunats amb AstraZeneca.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *