Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Creu Roja ens presenta la campanya “cap nen sense joguina” 2020

Escrit per el 15 de Desembre de 2020

  • La campanya “Cap nen sense joguina” impulsada per la Creu Roja, recull joguines per tal que cap nen i nena quedi sense un present aquestes festes.
  • Es demanen joguines noves o en bon estat i que no siguin bèl·liques.
  • A continuació, coneixerem els diferents punts de recollida d’aquest any i la feina que fan des de Creu Roja perquè sigui possible la campanya.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

La Creu Roja de Palafrugell, prepara de nou la campanya que recull joguines per tal que cap nen i nena quedi sense un present aquest Nadal. A continuació, coneixem tots els detalls de la campanya de la mà de Sofia Font i Tomàs López, vicepresidenta primera i voluntari impulsor de la campanya a Creu Roja Palafrugell.

Per començar, recordar a l’audiència que aviat vindrà Nadal i com és tradició tots els nens i nenes rebran regals el dia de Reis. La campanya organitzada per la Creu Roja, té com a objectiu recollir el màxim de joguines i fer-les arribar a les famílies amb pocs recursos de la comarca. Així ens ho presenta, tot aprofitant els nostres micròfons, en Tomàs.

En particular, aquest any la recollida encara és molt més important per la situació econòmica acabada de derivar del coronavirus. Com a mostra, les estadístiques demostren el nombre de famílies amb nens petits que tenen moltes dificultats inclús a escala alimentària. La Sofia Font ens detalla quina és la situació actual en la qual s’enfronta la campanya.

Joguines per fomentar la creativitat i el desenvolupament

Seguidament, Font fa émfasi sobre les característiques de les joguines per a la recollida. Aquest any, es demanen joguines noves a causa de la possibilitat de contagi. I com cada any, amb la intenció de fomentar la creativitat i el desenvolupament de l’infant, evitar joguines bél·liques i sexistes.

La campanya es du a terme des de Creu Roja, però compta amb la col·laboració de moltes més entitats. A més, la campanya no funciona només a escala municipal, sinó a escala comarcal.

A continuació, en Tomàs ens detalla quina és la feina dels protagonistes que fan possible la campanya per no tenir a cap nen ni nena sense joguina.

Una altra qüestió a tractar és la qualitat, estat i funció de les joguines. A continuació, en Tomàs fa la vista enrere tot comentant les experiències anteriors amb la campanya.

D’entre les joguines més populars, destaquen donacions de pilotes, “el nino o la nina”, els materials de construcció… Existeix una certa varietat entre totes les joguines que arriben en bon estat.

Joguines per a totes les edats

S’ha de tenir en compte la feina de la Creu Roja al llarg de la campanya. No és només la recollida i la verificació de qualitat, sinó la posterior selecció de les joguines. Es du a terme segons l’edat de l’infant o infants de cadascuna de les famílies.

La vicepresidenta aprofita per agraïr la dedicació de l’equip voluntariat de la Creu Roja de Palafrugell.

Així mateix ho reforça en Tomàs López “sempre hi ha molta gent que fa aquesta campanya, no només els que donen la cara, si no tothom”.

D’altra banda, la Sofia recorda que “l’important és que entre tots podem fer la recollida”. És a dir, tota col·laboració és bona i la voluntat és prou.

Convé ressaltar que altres anys, la recollida de joguines comptava amb activitats extres per recollir diners i obtenir les joguines que mancaven. Aquesta campanya d’enguany, no compta amb aquests ingressos.

Noves col·laboracions i nous punts de recollida

A continuació, en Tomàs i la Sofia -tot agraint la seva col·laboració- fan menció dels punts de recollida adherits en l’edició d’enguany.

Punt de recollida “Cap nen sense joguina” a l’Hipermercat Esclat de Palafrugell.

Per finalitzar, aprofiten la nostra sintonia per donar les gràcies a tots els col·laboradors-es, voluntaris-àries. I sobretot, animen a la població de Palafrugell i voltants a participar en la causa cap nen sense joguina.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).