Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


COVID-19: Palafrugell se situa com el 3r municipi català amb el risc de rebrot més elevat

Escrit per el 19 d'Octubre de 2020

El risc de rebrot s’enfila per sobre dels 400 punts a la regió de Girona. Aquesta dada s’eleva a Palafrugell fins a 1.157, i se situa com la tercera més alta de Catalunya. Des de Ràdio Palafrugell, hem conversat amb l’alcalde de la vil·la Josep Piferrer per fer una valoració de la situació actual.

Josep Piferrer comparteix amb la nostra emissora quin ha estat el protocol per conèixer les dades actuals. La passada setmana, el Centre d’Atenció Primària i l’Ajuntament de Palafrugell, van establir contacte perquè des del CAP, tots els paràmetres indicaven que de cara a aquesta setmana el municipi es trobaria en números elevats de contagis.

En segon lloc, segons la informació que ens proporciona Piferrer, es té localitzat el brot i això proporciona més facilitat per actuar. 

A continuació, Josep Piferrer ens detalla que demà al matí, hi haurà una reunió per tota comarca, on s’informarà de les mesures sanitàries que es prendran a Palafrugell. De moment, les autoritats del municipi resten a disposició de les autoritats sanitàries.

Finalment, l’alcalde Josep Piferrer ens recorda la necessitat de respectar les normatives per part de la ciutadania de Palafrugell. Recordem les normatives de no establir contacte amb grups de més de sis persones, important que siguin les de contacte habitual (treball o família), mantenir les distàncies de seguretat, la mascareta obligatòria i la higiene constant de mans.

Per altra banda, també hem comptat amb l’opinió de Juli Fernández, portaveu del PSC (Partit socialistes de Catalunya) a l’oposició de l’Ajuntament de Palafrugell.

Juli Fernández qualifica la situació de preocupant i com a responsable la falta de conscienciació cívica. De cara al futur planteja una intensificació de l’actuació proactiva, informativa i pedagògica a la ciutadania

Juli Fernández destaca d’aquesta crisi com s’han adonat de la competència entre les diferents administracions i la facilitat de passar la culpa. A més, també com s’ha destapat les mancances del sector sanitari, concretament a Palafrugell, on ara s’han adonat de la urgència de l’ampliació del CAP.

A continuació adjuntem la conversa sencera amb Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell.


Opinions dels lectors
  1. Joan Deulofeu el 20 d'Octubre de 2020 a les 8:15

    No sé si el mercat, especialment el dominical és una gran font de contagi, però les aglomeracions que s’hi veuen resulten esfereïdores. No es respecten distàncies ni es mantenen principis higiènics bàsics.
    Estaria bé aprofundir en aquest extrem.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).