Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Continua el segon dia de vaga del personal mèdic a Catalunya

Escrit per a 26 de Gener de 2023

  • Es reclama la millora de les condicions laborals i poder destinar més temps als pacients.

El dijous continua la segona jornada de vaga del sector sanitari de Catalunya. El sindicat de Metges de Catalunya reclama la millora de les condicions dels professionals de la salut a Catalunya. El delegat sindical, David Gràcia, explica que es reclama destinar més temps als pacients i poder tenir l’agenda més esponjada.

Segons Gràcia, en declaracions al Supermatí, les peticions han de permetre dedicar més temps als pacients i poder reduir les llistes d’espera.

Destaca la falta de personal mèdic que pugui substituir les futures jubilacions. Afegeix que aquesta problemàtica anirà en augment en els pròxims anys. A més, explica que s’agreuja perquè molts dels sanitaris prefereix treballar a centres privats o a l’estranger.

Segons el delegat sindical, les condicions laborals a la salut privada o en altres països són més atractives. Per aquest motiu, complica la retenció de talent a Catalunya.

Considera que “no se’ls ha escoltat les peticions”. Afegeix que l’anunci d’igualar el preu de les hores de guàrdia amb les ordinàries no s’aplica. Gràcia demana una millora de les condicions per evitar les “jornades esgotadores” fent guàrdies als centres.

A més, considera que si no hi ha millores, el sistema “cada cop estarà més col·lapsat”. Segons el sindicat Metges de Catalunya, hi ha hagut un seguiment del 70% en el segon dia de jornada de vaga. Els serveis mínims contemplen un 33% de la plantilla als centres assistencials. Les urgències i les unitats especials funcionen amb normalitat. La resta de serveis disposa d’un 50% del personal.

El divendres hi haurà una nova reunió per reprendre les negociacions. Si no s’arriba l’acord, Metges de Catalunya ha convocat noves jornades de vaga els dies 1, 2 i 3 de febrer.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *