Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Consulta tots els refugis climàtics de Palafrugell

Escrit per a 17 de Juliol de 2022

  • A banda de la Biblioteca Municipal, s’hi incorporen el Centre Municipal d’Educació i el local del Consell de la Gent Gran

L’arribada d’una nova onada de calor ha posat de relleu la importància dels refugis climàtics, espais per arrecerar-se de la calor. En aquest sentit, aposti per ampliar els seus refugis climàtics.

Fins ara la Biblioteca Municipal era l’únic espai habilitat, ja que oferia confort tèrmic, aigua i descans a la ciutadania. I ara s’hi incorpora el Centre Municipal d’Educació (Carrer del Bruguerol núm. 12), amb un horari de 9 del matí a 1 del migdia i el local del Consell de la Gent Gran (Plaça Onze de Setembre núm. 11) per les tardes, en concret des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre. Amb aquestes dues incorporacions s’arriba a més barris i, d’aquesta manera, la majoria de la gent que viu al centre de Palafrugell compta amb un refugi climàtic a uns 5 minuts a peu aproximadament.

 Aquesta iniciativa està destinada als col·lectius vulnerables i té com objectiu evitar cops de calor i problemàtiques entre la població provocades per la intensa calor i els efectes sobre la salut de les altes temperatures.

Zones d’ombra

D’altra banda, també es treballa per comptar amb espais públic a l’aire lliure amb zones d’ombra. Així, els següents espais ofereixen bancs i zones de descans a l’ombra per evitar l’exposició al sol i a les altes temperatures.

Els espais són els següents:

Jardins de Can Bech (davant de l’Ajuntament)

Plaça Joan Corominas (al costat del CAP)

Plaça de Gertrudis Roldós (Molí de Vent)

Plaça d’Antonio Miguel Ramírez (al costat del Jutjat de Pau)

Zona verda al final de l’Av. del Mestre Josep Bonay i Vidal (al nord dels pisos dotacionals)

Espai de Teresa Burcet i espai de Salvador Espriu (a l’est dels pisos dotacionals)

Plaça de la Punxa (barri de la Punxa)

Plaça de Lluís Companys (Llofriu)

Parc d’Enric Prat de la Riba + Espai Tom Sharpe (Llafranc)

Plaça de la Miranda i els miradors del Camí de Ronda de Calella a Llafranc.

Parc del Prat Xirlo (carrer Tenerife i Carrer Llebeig, Calella de Palafrugell)

Parc de l’Atlàntic (Calella, Sant Roc)

Biblioteca Municipal

Recomanacions

L’Ajuntament de Palafrugell també demana als usuaris de les platges (Llafranc, Tamariu i Calella de Palafrugell) que al llarg dels propers dies s’eviti l’exposició al sol durant les hores de més intensitat i on el sol es troba en una posició més perpendicular. Al mateix temps, també important hidratar-se bé i ingerir líquids, així com ajudar-se amb un para-sol o barrets. 

Finalment, podeu veure les recomanacions i seguir les indicacions que ofereix el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya en el següent enllaç


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *