Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Connexió ferroviària entre Girona i Palafrugell?

Escrit per a 4 de Març de 2021

  • La Plataforma de Promoció del Transport Públic exposa el seu projecte que connectaria en menys de 50 minuts Girona i Palafrugell.
  • Reivindiquen aquest projecte que va quedar aturat, enguany que es commemora l’Any Europeu del Ferrocarril.

Ràdio Palafrugell acull la visita als estudis de l’Estefania Molina, membre de la Plataforma de Promoció del Transport Públic. Durant la conversa, l’Estefania ens recorda els orígens del projecte que va quedar aturat. Es tracata d’un tren-tram que connectaria la ciutat de Barcelona amb la Costa Brava. En aquesta línia, comportaria que hi hagués una connexió ferroviària entre Girona i Palafrugell.

Per començar, l’Estefania ens recorda els antecedents del projecte aturat l’any 2008. Ara, amb motiu de l’Any Europeu del Ferrocarril, des de la Plataforma reivindiquen el projecte i exposen els beneficis que suposaria el tren-tram per la població de la Costa Brava.

A continuació, l’Estefania justifica que les línies d’autobús actuals no suposen una millora del transport públic de la Costa Brava. Alhora, no els hi resulta un mitjà de transport competitiu en contrast amb el vehicle privat: No retalla la durada del trajecte i tampoc el seu preu.

La Plataforma declara que, davant la previsió del Govern d‘invertir 300 milions d’euros en les carreteres de les comarques gironines, l’aturada del projecte “no és una qüestió de diners, sinó de prioritats”.

“La gent de la Costa Brava està esperant un projecte com aquest”

Actualment, la Plataforma ja acumula més de 500 signatures a favor del projecte a través de la plataforma Change.org. D’altra banda, també han rebut 200 peticions per formar part del col·lectiu d’activistes del tren-tram a la Costa Brava.

A continuació, l’Estefania ens explica en quin punt es troba ara el projecte a banda de la difusió sobre la reivindicació d’entre la població de la Costa Brava. Apunta que volen establir converses amb la Diputació de Girona, la Universitat i amb els alcaldes implicats.

La idea del projecte és utilitzar la infraestructura que la Renfe té actualment entre Flaça i Riudellots de la Selva.

Per conèixer amb més detall la reivindicació de la Plataforma de Promoció del Transport Públic, teniu l’entrevista completa amb l’Estefania Molina sobre la possible connexió ferroviària entre Girona i Palafrugell al següent arxiu.


Opinions dels lectors
  1. Noemi   On   5 de Març de 2021 at 11:09

    Doncs jo penso que estaria molt be ja que per agafar un tren ens hem de desplaçar. A part és més ràpid i econòmic. TOTALMENT A FAVOR.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *