Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Condemnat per abusar d’una menor a Palafrugell

Escrit per a 18 de Gener de 2022

  • Les parts han arribat a un acord que evita que entri a la presó

Ariadna Sala (Diari de Girona)

Un home va admetre ahir haver abusat sexualment d’una adolescent de 14 anys, fa dos anys, a Palafrugell. La secció quarta de l’Audiència de Girona havia de jutjar ahir els fets, ocorreguts el 2020 al nostre municipi, però finalment defensa i acusació van arribar a un acord, que va evitar el judici. A més, el processat no haurà d’entrar a la presó.

La fiscalia demanava quatre anys de presó al condemnat per un delicte d’abús sexual a menor de 16 anys. Tal com descriu l’acusació pública (i va admetre l’acusat durant la vista de conformitat), va suggerir a la seva filla, la víctima (amiga de la filla) i a un altre amic si volien conduir la seva furgoneta. Tots tres tenien 14 anys en el moment dels fets.

El vehicle només tenia dues places, motiu pel qual el processat va proposar a la víctima que s’assegués al damunt de les seves cames. En aquest moment, va fer-li diversos tocaments.

El condemnat per abusos a l’Audiència de Girona, ahir. | ARIADNA SALA

Pacte entre les parts

Abans de la celebració del judici, les parts van arribar a un pacte. L’acusat va admetre haver perpetrat els fets, i va consignar 500 euros d’indemnització a la víctima. Per això, la fiscalia va aplicar-li un atenuant de reparació del dany, que juntament amb una altre atenuant de confessió, van fer que rebaixés la seva petició de pena a dos anys de presó.

L’acusat va acceptar la pena, i com que no té antecedents penals i la pena no és superior als dos anys de presó, no haurà de complir-la entre reixes. Amb tot, haurà de complir unes condicions que podrien fer-lo entrar si les incomplís: no podrà cometre cap delicte en els propers quatre anys. A més, tampoc es podrà acostar a la víctima ni comunicar-s’hi durant tres anys. El tribunal va emetre sentència de forma oral i va decretar-ne la fermesa, ja que cap de les parts va anunciar cap intenció de recórrer-la.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *