Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Comença el nou curs escolar a Palafrugell

Escrit per el 5 de Setembre de 2022

  • Durant l’estiu s’ha aprofitat per fer diferents tasques de millora al centres educatius.

El nou curs escolar 2022-23 ha començat sense incidències destacables. Avui 5 de setembre, una setmana abans del que era habitual, han tornat a les classes els alumnes d’infantil i primària, així com les llars d’infants. Dimecres 7 de setembre, començaran els alumnes de secundària, batxillerat i els diferents cicles formatius.

D’aquesta manera, avui han començat el curs més de 2.063 alumnes d’infantil i primària als diferents centres de Palafrugell, dels quals 196 infants han iniciat P3. D’altra banda, 1.509 joves cursaran aquest any l’educació secundària als instituts de Palafrugell.

Al matinal de Ràdio Palafrugell hem contactat amb els centres escolars de Palafrugell i, en primer terme, hem pogut parlar amb la Montserrat Jiménez, directora pedagògica del Centre Vedruna-Prats de la Carrera.

Millores a les escoles públiques del municipi

Durant el període de vacances escolars, l’Ajuntament de Palafrugell ha realitzat diverses obres de millora a les escoles públiques d’ensenyament infantil i primària de Palafrugell i a les escoles bressol Tomanyí i Belluguets. Les tasques de millora, algunes encara per finalitzar, s’han centrat principalment en canvis de paviments i tancaments. El cost d’aquests treballs han estat al voltant dels 17.000 euros. També s’han fet altres feines de manteniment, amb diverses millores en el poliment de paviments i repassos de pintura, així com tasques de lampisteria.

Mònica Alcalà, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, assegura que “cada any fem una valoració de l’estat de les instal·lacions i aprofitem per millorar-les, pensant en garantir el benestar i convivència dels docents i alumnes als diferents espais d’aprenentatge, així com també amb una visió de sostenibilitat i eficiència energètica”.

Una de les intervencions més importants que s’està desenvolupat ha estat la de l’Escola Barceló i Matas. Concretament a la seva aula de psicomotricitat, s’hi ha instal·lat un parquet sintètic, una barana i s’ha protegit els radiadors, fent aquest espai més segur i confortable. També s’han pintat, del mateix color que la façana principal de l’edifici, les dues façanes de l’escola que donen al pati.

D’altra banda, al pati de l’escola Pi Verd s’ha col·locat una llosa de formigó i un paviment de cautxú per a la instal·lació d’un espai de jocs. A l’Escola Carrilet, s’ha reparat una tanca que donava el carrer, per millorar la seguretat. I a l’Escola Torres Jonama s’ha col·locat una tanca galvanitzada, per substituir una que estava en mal estat, i s’ha instal·lat un espai de multijocs, adquirit per l’Ampa.

Per la seva banda, a la Llar d’Infants Belluguets s’han canviat pues piques i a Llar d’Infants Tomanyí s’hi ha instal·lat un paquet sintètic i un teclat d’accés amb codi a la porta principal.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).