Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


CobosMika Company fa una doble estrena de dansa al Teatre Municipal de Palafrugell

Escrit per el 31 de Març de 2023

  • Les coreografies són del català Albert Galindo i la francesa Claire Pernette.

La CobosMika Company portarà dues estrenes de dansa al Teatre Municipal de Palafrugell el divendres, 31 de març a les 20.30 hores. Les coreografies són del català Albert Galindo i la francesa Claire Pernette.

Una de les estrenes és Crave del coreògraf Albert Galindo, que actualment treballa a Alemanya. La interpretarà la companyia més jove, SEEDs Company. Olga Cobos, de CobosMika Company, explica que amb la coreografia es vol “transmetre algun tipus d’emoció”. El moviment del cos dels ballarins es converteix en la veu de Galindo per expressar el seu món, la seva història i el seu llenguatge.

L’altra estrena és amb@s de la coreògrafa parisenca Claire Pernette. La peça de dansa parteix de les contradiccions de gènere. El moviment explora la polaritat interna i que cadascú la visqui lliurement. El concepte de gènere va més enllà del físic i es crea una expectativa de la representació social de la persona.

El temps de preparació de les coreografies és de tres setmanes. Cobos explica que durant les dues primeres fan jornades molt intenses de 9 a 14.30 hores. I després, fan les proves tècniques al teatre La Gorga de Palamós per fer els últims retocs. Cada peça té una durada d’una mitja hora.

La companyia de dansa fa gira per altres poblacions per a representar els espectacles. Actuen força a Palamós i Palafrugell, però també passen per la Bisbal d’Empordà, Girona o Besalú, entre altres. CobosMika SEEDs és un projecte educatiu dirigit a ballarins d’arreu del món que tenen l’objectiu de formar-se com a ballarins i intèrprets en un entorn de companyia professional.

El preu de les entrades de l’estrena a Palafrugell és de 8 euros i es poden comprar al web de Palafrugell Cultura.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).