Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Clausura del Projecte Rossinyol a Palafrugell

Escrit per el 17 de Juny de 2020

La setmana passada, es va clausurar l’edició d’enguany del Projecte Rossinyol a Palafrugell, amb una trobada telemàtica dels participants. En aquesta edició, impulsada per un conveni amb la Universitat de Girona, hi han participat vuit universitaris i vuit infants d’origen estranger residents al municipi. Així, la Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, Mònica Alcalà, ens explica els objectius del projecte:

Des de fa nou anys, Palafrugell compta amb la participació de nens i nenes de tots els centres escolars públics, tant de primària com de secundària. Tal com explica la regidora, la finalitat del programa es basa en desenvolupar i consolidar la integració social, cultural i lingüística d’aquests. Així mateix, els mentors i mentores organitzen trobades i activitats a l’exterior per poder incentivar aquest coneixement:

A banda de ser un projecte favorable pels alumnes a nivell educatiu, també ho és pels mentors, els quals reben un certificat per la formació i per la tasca realitzada. Així mateix, els ajuda a mantenir un vincle amb el municipi d’on provenen. Tanmateix, la situació actual ha impossibilitat el seguiment presencial del voluntariat. Així i tot, els participants han mantingut el contacte entre ells:

En darrer terme, la regidora anima a seguir amb aquest projecte educatiu, el qual també s’està desenvolupant en altres municipis. Així mateix, des de l’Àrea d’Educació estan molt agraïts perquè la participació ha esdevingut satisfactòria i pràcticament total.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).