Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cine Fòrum amb Patricia Highsmith i Alfred Hitchcock com a protagonistes

Escrit per a 18 d'Agost de 2021

  • Conversem amb Guillem Terribas i Imma Merino, els ponents del Cine Fòrum “Patricia Highsmith, una escriptora amb intriga”.
  • El film escollit per veure i comentar, és l’adaptació de la novel·la “Extraños en un tren” d’Alfred Hitchcock (1951).

Avui dimecres 18 d’agost a les 19h al Teatre Municipal de Palafrugell, tindrà lloc la sessió de Cine Fòrum d’enguany. Una sessió dedicada a Patricia Highsmith, en el centenari del seu naixement. L’activitat, coorganitzada pel Cine Club Garbí i la Biblioteca de Palafrugell, tindrà com a ponents a Imma Merino i Guillem Terribas.

En la darrera edició dels directes des de Plaça Nova a la Terrassa del Centre Fraternal, vam comptar amb la presència de l’activista cultural Guillem Terribas, un dels ponents del Cine Fòrum. Terribas explicava els orígens de l’activitat que se celebra cada estiu des de fa dos anys.

D’altra banda, també hem contactat amb la periodista i crítica de cinema Imma Merino. Sobre les publicacions de Patricia Highsmith, Merino afegeix que es tracta d’una “narrativa molt diversa amb personatges que afronten la temptació del mal”. Una temptació que l’adaptació de Extraños en un trende Hitchcock sap reflectir molt bé.

Extraños en un tren” d’Alfred Hitchcock, reflecteix molt bé les reflexions sobre l’existència humana a través d’imatges inquietants.

Imma Merino, periodista i crítica de cinema.

L’edició d’enguany del Cine Fòrum, commemora el centenari del naixament de l’escriptora Patricia Highsmith. En conseqüència, Guillem Terribas presentarà la novel·la que va comportar a Hitchcock a confeccionar el filmExtraños en un tren” (1951).

El perquè Hitchcock va adaptar la novel·la de Highsmith

En el film Extraños en un tren, una de les personatges és interpretada per Patricia Hitchcock, l’única filla del director de cinema. En aquest sentit, cal recordar que aquesta va morir el passat dilluns 9 d’agost als 93 anys.

D’altra banda, Imma Merino explica el perquè Hitchcock va triar aquest novel·la per fer-ne una adaptació. Una novel·la que acull una sèrie d’elements que van maravellar al cineasta. Com per exemple, la representació de la culpa i la violència.

A més, Merino apunta que el director aprofita el terreny visual del film per explorar la importància dels objectes. Aixó i tot, passant per la intriga i els missatges moralistes.

Per finalitzar, adjuntem ambdues converses completes amb en Guillem Terribas (80’13”) i l’Imma Merino sobre el Cine Fòrum 2021: Patricia Highsmith, una escriptora amb intriga.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *