Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


2n cicle de conferències sobre l’havanera

Escrit per a 14 de Juny de 2019

  • La Fundació Ernest Morató organitza 4 conferències al voltant del món de les havaneres
  • Avui a les 19h s’inicia el cicle amb Josep Bastons, l’home de la guitarra, a càrrec del tenora Jordi Molina

Per segon any consecutiu, la Fundació Ernest Morató organitza un cicle de conferències sobre l’havanera i la cançó de taverna. Aquestes xerrades i taules rodones compten amb la col·laboració de la Biblioteca de Palafrugell i l’Associació de Veïns i Amics de Calella

Enguany el cicle comença avui 14 de juny amb una conferència dedicada al mestre Josep Bastons, a càrrec de compositor i tenora Jordi Molina a les 19h a la Biblioteca de Palafrugell. El punt i final el posaran Lluís Brugués i Albina Varés i de Batlle. La darrera de les conferències posarà la mirada en el compositor, mestre i pedagog Salvador Dabau Caussa.

A més a més, la segona de les activitats serà una taula rodona sobre la Cantada d’Havaneres, el 5 de juliol, el dia abans de la Cantada. En aquesta es debatrà sobre la situació actual de la Cantada i els reptes que es plantegen en el futur. En aquest sentit, el president de la Fundació Ernest Morató, Enric Frigola, destaca a Ràdio Palafrugell que en cap cas vol ser una crítica com s’està dirigint la Cantada.

D’altra banda, el divendres següent, el dia 12 de juliol sota el títol Havaneres am dues generacions, s’oferirà una conversa musicada. L’oferiran dues generacions de músics d’una mateixa família. D’una banda el cantant i recopilador Ricard Balil, autor de tres recopilacions d’havaneres i cançons de taverna de l’Empordà. El contrapunt el posarà la musicoterepeuta Tània Balil, filla de Ricard Balil..

Espai de reflexió més enllà de la Cantada

Com l’any passat, el cicle pretén donar a conèixer l’havanera i la cançó de taverna. Es pretén anar més enllà de les tradicionals trobades i cantades que se celebren cada estiu arreu de les places i platges dels pobles i les ciutats catalanes. A més, d’oferir als investigadors, escriptors i músics  un espai on poder exposar els resultats de les seves investigacions i publicacions.

Així doncs, avui s’inicia el 2n cicle de conferències sobre l’havanera posant el focus sobre la figura de Josep Bastons. El compositor i tenora, Jordi Molina, farà aquesta xerrada a les 19h a la Biblioteca de Palafrugell.

Entrevista a Enric Frigola, president de la Fundació Ernest Morató

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *