Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Carles Cases i Sveta Trushka interpretaran bandes sonores al Museu del Suro

Escrit per el 2 de Febrer de 2023

  • El concert tindrà lloc el dissabte a les 6 de la tarda. L’organitza Joventuts Musicals de Palafrugell.

Joventuts Musicals de Palafrugell organitza un concert amb el pianista Carles Cases i la violoncel·lista russa Sveta Trushka. Tindrà lloc al Museu del Suro el dissabte, 4 de febrer a les 18 hores. Havia de celebrar-se fa mesos, però es va ajornar per la covid.

S’interpretarà la banda sonora cinematogràfica de Carles Cases. El compositor destaca que seleccionaran les peces que poden ser interpretades en un concert. Comenta que ha escollit les que poden ser escoltades sense veure les imatges. A més, les adaptarà per tocar-les amb el piano i el violoncel.

Durant 25 anys va compondre una setantena de bandes sonores. Entre les moltes que ha seleccionat, hi haurà la d’Havanera 1820, estrenada l’any 1993.

Destaca que les bandes sonores cinematogràfiques estan pensades per tocar-les en una orquestra. Explica que adaptar-les a dos instruments “és divertit”.

Carles Cases va néixer a Sallent de Llobregat l’any 1958. Va estudiar al Conservatori de Manresa i més tard, al Conservatori Municipal Superior de Música de Barcelona. Va formar-se vuit cursos de piano i violoncel. Posteriorment, va completar la seva formació a Noruega i a Cuba.

Explica que la violoncel·lista Sveta Trushka va escoltar una cançó seva i li va agradar. Destaca que va localitzar-lo i li proposà fer algun projecte conjuntament. Trushka és russa, però viu a Barcelona.

Les entrades pel concert es poden comprar al web de palafrugellcultura.cat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).