Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cap de setmana estable amb les temperatures una mica més baixes

Escrit per a 22 d'Octubre de 2021

  • Aquest cap de setmana els termòmetres estaran més normalitzats pel que fa al mes d’octubre.
  • Durant la setmana s’han assolit valors termomètrics alts.

Aquest cap de setmana els termòmetres s’han mantingut força elevats. De fet, la mínima del dimecres va ser de pràcticament 20 graus. L’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual, explica que això és provocat per les temperatures força altes que hi ha al nord d’Àfrica i que, a causa de l’acció del vent, poden arribar fins a aquí. Una situació contraposada a la del nord del continent europeu amb uns valors termomètrics més baixos. No obstant això, tot i que pot sorprendre, Pascual remarca que és una situació habitual.

En canvi, aquest cap de setmana es preveuen unes temperatures més normalitzades per l’època, malgrat això, es mantindran agradables. Les màximes oscil·laran entre els 19 i 22 graus, i les mínimes, rondaran als 16 i amb la possibilitat de disminuir una mica per l’acció de la tramuntana i el gregal. El dissabte serà assolellat.

El diumenge canviarà una mica la meteorologia amb el vent més feble, però que girarà a llevant. Aquest afavorirà l’augment de la humitat, la presència de núvols baixos i la possibilitat d’algun plugim feble.

Fotografia de la sortida de sol
Sortida de sol. Fotografia: Josep Pascual

Un mes d’octubre molt sec

Pascual explica que l’octubre pot ser molt plujós o molt sec i, especialment, depèn de la presència o no d’anticiclons. Aquest any està sent molt sec per l’elevada pressió atmosfèrica que hi ha, de fet, exceptuant dos dies, a Palafrugell sempre s’han superat els 1015 hPa. Això fa que no hàgim tingut episodis de llevant forts amb pluges.

Per acabar, recordar que es pot recuperar la conversa íntegra amb Josep Pascual a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *