Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cap de setmana amb pluges, mala mar i vents fluixos acompanyats d’humitat

Escrit per el 27 de Novembre de 2020

  • A partir d’aquesta tarda de divendres, es presenta una situació de llevant a causa de la depressió que ha entrat per l’estret de Gibraltar.
  • Ens acompanyaran vents de llevant amb pluges, algunes d’elles importants.
  • Diumenge, serà la petita pausa de la setmana amb un temps més tranquil, assolellat i vent fluix.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell

Per acabar la setmana, Ràdio Palafrugell estableix contacte amb Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit, qui ens dona a conèixer la previsió del temps per aquest últim cap de setmana de novembre.

En primer lloc, Josep Pascual valora el temps d’aquesta setmana. El qualifica de tranquil, però canviant. El temps es va presentar estable de dilluns a dimecres, tot i el contrast tèrmic entre dia i nit. Però, a partir de dimecres, es va anar tapant el cel comportant plugims. En aquest moment, seguim tapats i amb temperatures constants.

Pel que fa a la humitat, Josep Pascual ens fa conèixer que és alta a causa del moviment marítim causat per els vents febles.

A partir d’aquesta tarda de divendres, es presenta una situació de llevant a causa de la depressió que ha entrat per l’estret de Gibraltar. Aquest cap de setmana ens acompanyaran vents de llevant amb pluges, algunes d’elles importants.

Un altre punt és l’estat de la mar de les nostres costes. A partir d’aquesta tarda, el mar es remenarà fins a arribar al màxim de tres metres d’alçada demà a la tarda-vespre.

Diumenge, serà la petita pausa de la setmana. Segons les previsions de Josep Pascual, gaudirem d’un temps més tranquil, assolellat i amb vent fluix. Això si, amb el mar menys remenat però amb humitats altes.

El mateix dia al vespre, tornarà a refrescar comportant boires i altes humitats de matinada.

Temperatures constants amb sensació de fred

Pel que fa a les temperatures, avui i demà continuarem al voltant de 13 a 16 graus aprox. Poca diferència entre el dia i la nit, però amb sensació de fred al nostre cos a causa del vent.

Finalment, Josep Pascual ens detalla que la temperatura del mar es troba a 16 graus. Una temperatura lleugerament elevada per a la temporada actual. Tot cridant l’atenció als banyistes, aquest cap de setmana en Josep Pascual recomana precaució davant el mar.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).