Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cap a una mirada amb menys prejudicis

Escrit per a 15 de novembre de 2021

  • El Museu del Suro, la Fundació Vimar i l’Escola Carrilet han elaborat un projecte conjunt per trencar estigmes envers els diferents col·lectius de la societat.

El projecte de llarga durada “Tot comença per la meva mirada” és el resultat de la col·laboració del Museu del Suro amb la Fundació Vimar per fer xarxa i treballar conjuntament. La intenció és la d‘acostar la cultura a la societat i lluitar per trencar esquemes entre els diferents col·lectius de la ciutadania. En definitiva, es vol caminar cap a una mirada amb menys prejudicis.

El Servei de Teràpia Ocupacional de Santa Cristina d’Aro de la Fundació Vimar es va posar en contacte amb l’escola Carrilet. En concret, ho van fer amb els alumnes de 5è de primària. Un treball de col·laboració que es va haver de fer en format virtual. Laura Requena, responsable dels Serveis Educatius del Museu del Suro detalla que en un dels audiovisuals introductoris la protagonista va ser l’alzina surera. Tanmateix, el doctor Hopper també va tenir un paper destacat.

“Tot comença amb una mirada”, a més de treballar amb suro, busca eliminar prejudicis d’entre la societat i divulgar la igualtat. Tot plegat, el resultat del projecte ha estat la creació d’uns ulls amb taps de suro de vi i cava. Una acció que s’ha difós a través d’uns tòtems fets per TRESC.

12 mirades diferents en base de suro

Les 12 creacions resultants s’exhibeixen en diversos espais de Palafrugell amb l’objectiu de mostrar la singularitat de cadascuna d’elles. Així, es vol recordar a tota la població que el més important per estar bé, és treballar per tenir una mirada amb menys prejudicis i etiquetes, perquè tot i totes som únics i úniques. Per concloure, la Laura Requena explica quins són els diferents punts de Palafrugell on s’han exposat els tòtems resultants del projecte.

En el projecte també ha col·laborat Dipsalut a través del programa “Sigues tu”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *