Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Can Genís ja té a punt la programació d’octubre a desembre del 2021

Escrit per a 28 de Setembre de 2021

  • Can Genís prepara les activitats d’aquest trimestre amb la voluntat de reactivar-les després de l’aturada per la pandèmia.
  • També s’han posat en marxa tallers per als majors de 30 anys.

Can Genís ja té a punt la programació d’activitats i tallers dirigits als joves de Palafrugell fins a finals d’any i que permeten reactivar l’activitat del centre, després que s’hagi vist afectada per la pandèmia. Aquestes es veuen limitades per un aforament màxim i és obligatòria la reserva prèvia dels participants, omplint un formulari. En parlem amb la Marina Trias, dinamitzadora de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell.

Programació de Can Genís d’octubre a desembre de 2021

Tallers d’arts gràfiques i sonores

En el camp de les arts gràfiques, s’ha programat per cada tarda de dimecres, d’octubre a juny, el taller de ‘Dibuix i introducció a la pintura’ impartit per l’artista Montserrat Català. En aquest cas, les places ja estan exhaurides.

Pels amants a la fotografia, el 3 de desembre podran participar en un taller gratuït de fotografia nocturna de les 18 a les 22 hores.

Una de les altres ofertes és el curs de tècnic de so, que tindrà lloc els divendres durant el mes de novembre. S’ensenyaran les tècniques bàsiques per sonoritzar un concert, tal com ens explica la Marina Trias.

Sortida al Saló del Manga

Des de Can Genís, també s’ha programat una excursió. El dissabte 30 d’octubre es farà la visita al Saló del Manga de Barcelona. Se sortirà a les 8 del matí des de l’aparcament de l’Institut Baix Empordà i s’arribarà a les 20 hores. El preu del viatge és de 12 euros, sense tenir en compte l’entrada del Saló. Les inscripcions prèvies estaran disponibles fins al 22 d’octubre.

Campionat de videojocs

Pels aficionats als videojocs, es farà un campionat en solitari de Fornite el 20 de novembre a les 18 hores. Serà una activitat gratuïta amb premis, els quals es podran conèixer a través del web de Can Genís. Els jugadors participaran des de casa seva.

Tallers de cuina

Durant diversos dijous dels mesos d’octubre, novembre i desembre es faran cursos de cuina. Cadascun anirà destinat a una gastronomia diferent, com la mexicana, la tailandesa o la de l’Orient Mitjà. També se’n farà un destinat a ensenyar com fer dolços nadalencs saludables.

Festival de Jazz i Dia Internacional contra la violència masclista

En el marc del Festival de Jazz, el pròxim 12 d’octubre a les 20 hores hi haurà el concert de Le Pink Tzigane al pati de Can Genís. L’entrada és gratuïta, però cal inscripció prèvia al web de l’Àrea de Cultura o a la taquilla del Teatre Municipal de Palafrugell.

Un mes més tard, el 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista es presentarà el videoclip de Mireia Costas, la guanyadora del concurs de talents Palafrugell Canta del Flors i Violes 2021. La presentació tindrà lloc al Teatre Municipal de Palafrugell. Marina Trias ens avança que la cançó ja està escrita i que aquesta pròxima setmana es farà la gravació a l’estudi de Can Genís.

El 25 de novembre també hi haurà la tradicional encesa d’espelmes a Plaça Nova. Més endavant s’oferirà més informació.

Assessoria de salut

Una de les altres ofertes és una assessoria de salut, durant tot el dia a través del WhatsApp 661 31 25 38. Aviat també serà presencial, una tarda a la setmana.

Activitats pels majors de 30 anys

Can Genís també ha programat activitats per les persones majors de 30 anys, centrades en el camp de la salut. Cada dimecres d’octubre a juny, de les 9.30 a les 10.30 hores, es fan sessions de taitxí. I als dilluns, de les 9.30 a les 10.30 i de 19.30 a 20.30 hores, de txikung. Aquestes tenen lloc al Local Social de la Sauleda i estan impartides per Ona Esteban. Encara hi ha places disponibles i també estan obertes als menors de 30 anys.

La recuperació de les activitats de Can Genís

Aquests tallers permeten reactivar l’activitat de Can Genís, afectada per la pandèmia. Trias explica que aquest trimestre s’ha planificat segons la demanda dels joves, però que a partir de l’any vinent s’augmentarà l’oferta.

Tot i que ja s’està preparant la programació del pròxim trimestre, de moment és molt incipient, ja que s’està pendent de l’acceptació que hi haurà en aquests mesos. Trias explica que als joves els costa tornar-hi.

Per acabar, en cas de dubte o per voler consultar la disponibilitat de places de les activitats, es pot posar en contacte amb l’Àrea de Joventut als telèfons 972 61 31 04 o al 687 52 43 07, enviant un correu electrònic a cangenis@palafrugell.cat o a través del compte d’Instagram @cangenis.

Es pot recuperar la conversa íntegra amb la Marina Trias, a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *