Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Can Gelpí, Diploma al Mèrit Ciutadà

Escrit per a 19 de Juliol de 2021

  • Visitem les instal·lacions del cafè-restaurant Can Gelpí per conversar amb la Rosa Gelpí.
  • El motiu de la visita, és el reconeixement que l’Ajuntament ha entregat a l’establiment: El Diploma al Mèrit Ciutadà.

En el darrer ple de l’Ajuntament de Palafrugell van avançar que els negocis Tallers Serratosa, Can Gelpí i Joieria Ferrer de Palafrugell serien distingides amb el Diploma al Mèrit Ciutadà pels seus 100 anys d’història. En aquesta ocasió, hem visitat les instal·lacions del cafè-restaurant Can Gelpí. On la Rosa Gelpí ha compartit amb el nostre micròfon la història del negoci familiar i els seus orígens.

En primer terme, la Rosa Gelpí presenta els antecedents històrics de Can Gelpí. Coneixem que el restaurant, és obert des del 1912. Els primers, els avis de la Rosa, en Josep Gelpí i la Pietat Casademont.

Roser Gelpí a la terrassa de Can Gelpí.

Can Gelpí, és possible gràcies als anys de treball i dedicació entre família

La façana de Can Gelpí a la platja del Port Bo.

Continuant amb la història, la Rosa comparteix que el negoci ha passat per dues branques familiars diferents. La seva tieta, Rosa Gelpí Casademont, es va quedar amb el negoci perquè el pare de la Rosa, el germà, va seguir amb una pastisseria a Palafrugell.

Amb la defunció de l’avi Gelpí al 1961, el negoci va quedar en mans de la família. A mesura que pasaren els anys, la Rosa Gelpí va formar la seva família a Calella de Palafrugell, seguint amb el negoci familiar fins ara. A continuació, presenta l’actual equip de Can Gelpí, on encara hi són presents les arrels familiars.

En aquest punt de l’entrevista, la Rosa Gelpí aprofita per recordar la figura de la seva àvia, la responsable dels orígens del negoci. Tot seguit, recorda que “sempre la recordo a la cuina”.

“Cal seguir endavant”

Preguntada sobre la situació del negoci després de l’arribada de la pandèmia, Gelpí declara que la darrera temporada d’estiu 2020 i l’actual, està suposant un gran esforç de tot l’equip. Així i tot, es mostra positiva amb la feina feta i la que queda per fer aquesta temporada.

Per accedir a l’entrevista completa amb la Rosa Gelpí, només cal que utilitzeu el reproductor disponible a continuació:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *