Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Campanya antiracista a Palafrugell

Escrit per el 19 de Març de 2021

  • Es faran diverses accions als instituts del municipi amb l’objectiu de crear debat al voltant de la la convivència.

Coincidint amb el dia 21 de març, Dia Contra la Discriminació Racial, el Consell de Joves de Palafrugell ha dissenyat una campanya antiracista. Així, des del dilluns 22 fins al 27 de març es faran diverses accions amb l’objectiu de donar visibilitat a les diferents formes de racisme que existeixen. A més, també volen obrir un espai de reflexió al voltant de què fa societat en pro de la convivència.

Sota el lema “L’art de conviure, Palafrugell antiracista” s’han creat unes
totebags que es repartiran des de diferents punts i serveis del municipi. En aquest sentit, via xarxes socials s’animarà a la gent a fer un petit vídeo on expressin que fa cadascú per promoure l’art de conviure.

Noemí Adarnius, educadora social i Agent de Salut Jove de Palafrugell

Accions directa als instituts

També es faran accions als instituts, incidint a les aules, on es repartiran enganxines amb el logotip dissenyat, com als patis on es repartiran bosses. L’espai jove ha engegat un concurs de dibuix temàtic i els Educadors de Carrer faran una acció conjuntament amb “Frinvisibles”, on es treballen les fronteres invisibles amb les que es troben les persones en situació no regularitzada, a nivell laboral, d’estudis, d’habitatge.

D’altra banda, també s’ha creat un audiovisual exprés adreçat als centres escolars. El vídeo, titulat Puta negra de merda servirà com a pauta de debat a les aules i que ha estat realitzat per l’activista Adriana Torroella (@_fahafahana_).

Per últim, dins d’aquesta campanya antiracista també hi ha la col·laboració del Cine Club Garbí que projectarà el film La dona il·legal el proper 18 d’abril. La pel·lícula de Ramon Térmens parla de temes molt sensibles com poden ser les deportacions.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).